Šport
13 ogledov

To je manjkalo tulipanom

Na včerajšnji tekmi med Argentino in Nizozemsko ni bilo zadetkov, a je isti dvoboj pred 16 leti postregel z enim najlepših golov v zgodovini mundialov.

V 99. minuti polfinalnega dvoboja med Argentino in Nizozemsko je Arjen Robben sprožil prvi strel na tekmi v okvir gola gavčev. Ob obrambni igri obeh reprezentanc je zelo malo pokazal tudi Robin van Persie, na drugi strani pa je bil zaustavljen tudi Lionel Messi.

Precej drugačen dvoboj so tulipani in gavči odigrali pred 16 leti na svetovnem prvenstvu v Franciji, tekma se je končala z 2:1 v korist Oranja. Patrick Kluivert je Nizozemce popeljal v vodstvo v 12. minuti, le pet minut kasneje pa je izenačil Claudio Lopez. Rezultat se nato ni spreminjal do zadnjih trenutkov obračuna, ko je po dolgi podaji Franka de Boera žogo sprejel Dennis Bergkamp. Nogometaš Arsenala, ki je pred tem nosil tudi dres Interja in Ajaxa, je nato poskrbel za uvrstitev tulipanov v polfinale.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.