Šport > Nogomet
69 ogledov

Tako je Materazzi sprovociral Zidana

materazzi zidane kip EPA
Marco Materazzi je desetletje po incidentu, ki je zaznamoval upokojitev Zinedina Zidana, priznal, da mu je dogodek prinesel ogromno medijske pozornosti.

Le kdo ne pomni incidenta iz finala svetovnega prvenstva leta 2006, ko je Zinedine Zidane na svoji zadnji tekmi v karieri podlegel provokaciji Marca Materazzija in italjanskega reprezentanta z glavo udaril v prsni koš.

Zidane je kasneje pojasnil, da je Materazzi žalil njegovo mamo in sestro, kar pa je dolgoletni član Interja odločno zanikal. Vse skupaj se je začelo po tem, ko je Materazzi Zidana zgrabil za dres, francoski napadalec pa mu je dejal, da njegovo majico lahko dobi šele po tekmi.

Materazzi je bil zaradi udarca v prsni koš, s katerim se je končala Zidanova kariera, deležen ogromne medijske pozornosti, kar nemalokrat občuti še danes.

''Od takrat sem prejel prošnje za intervjuje z vsega sveta. Odločil sem se, da bom o tem napisal knjigo, saj me vsi sprašujejo, kaj sem rekel Zidanu,'' je za L'Equipe povedal Materazzi.

''Moje besede so bile neumne, vendar si nisem zaslužil takšne reakcije. V Rimu, Neaplju, Torinu, Milanu in Parizu sem slišal veliko hujših reči,'' je dodal Italijan in tako kot pred desetimi leti še enkrat poudaril, da ni psoval Zidanove mame, temveč je Francozu odvrnil, da bi se raje kot z dresom kratkočasil z njegovo sestro.

''Govoril sem o njegovi sestri in ne o mami, kot sem prebral v časopisih. Mama mi je umrla, ko sem bil še najstnik, tako da nikoli ne bi žalil njegove,'' je pojasnil Materazzi in dodal, da ne razume, zakaj je zgodba postala tako odmevna.

''Ne vem, zakaj je zgodba dosegla takšne razsežnosti. Edino, kar bi si rad zapomnil, sta dva gola, ki sem ju dosegel v finalu,'' je sklenil 42-letnik.

 
Komentarjev 1
  • Avatar care
    care 20:50 09.julij 2016.

    Jaz bi makaronarju taco zlamal.