Magazin > Lepota & telo
59 ogledov

To je najbolj ikonična obleka vseh časov

Marilyn Monroe Reuters
Legendarna bela obleka, ki jo je Marilyn Monroe nosila v filmu Sedem let skomin, je bila izglasovana za najbolj ikonično obleko vseh časov.

Anketo o najbolj ikoničnih oblekah vseh časov je v sklopu kampanje Ramp up the Red izvedla britanska dobrodelna organizacija BHF, ki zbira sredstva za raziskavo srčnih bolezni. Na prvi petek v februarju zato pozivajo javnost, naj se odenejo v rdeča oblačila, si ustnice namažejo z rdečo šminko ali organizirajo rdečo zabavo, vse vse z namenom spodbujanja zbiranja denarja za boj proti srčnim boleznim.

Z anketo o najbolj ikoničnih oblekah vseh časov so tako hoteli ugotoviti, kakšno vlogo ima pri tem rdeča barva. Izakazalo se je, da precej. Tik za belo obleko Marilyn Monroe, ki jo je v filmu Sedem let skomin zapeljivo razpihal kanalizacijski jašek, so se na drugo mesto namreč uvrstili Dorotejini rdeči čeveljci iz muzikala Čarovnik iz Oza skupaj z njeno modro karirasto obleko, ki ju je nosila igralka Judy Garland. Treje mesto je zasedla tesna črna oprava z rdečo šminko Olivie Newton–John v muzikalu Briljantina.

Med prvimi desetimi so se znašle še legendarne enodelne rdeče kopalke iz Obalne straže, rdeča usnjena jakna, ki jo je v videospotu Thriller nosil Michael Jackson, in rdeča večerna obleka risane junakinje Jessice Rabbit.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.