Šport
136 ogledov

Ida Štimac: nova hrvaška Janica Kostelić

Ida Štimac Nev Pavletic/Pixsell
Hrvati imajo novo Janico. "Še preden sem shodila, sem smučala," pravi najboljša mlada slalomistka sveta.

Smučanje je bilo Idi Štimac,16-letnici z Reke, položeno v zibelko. Mama je nekdanja smučarka, ded učitelj smučanja, zato je bilo skoraj logično, da bo tudi sama smučala. Trenira od šestega leta in je trenutno najboljša slalomistka sveta v svoji kategoriji. Najmanj 170 dni na leto je na pripravah v tujini.

"Najraje vozim slalom, ker je treba imeti dobro ravnotežje med tehniko in natančnostjo, kar pomeni, da moraš biti povsem osredotočen. Tudi v superveleslalomu je treba imeti vse to, vendar pa je težišče na hitrosti," je že pred tremi leti povedala za Novi list. 

Kot številni športniki se tudi sama rada zateče k ritualom. Pred začetkom vedno poskoči na smučeh in z eno palico udari ob drugo. Ob prihodu v cilj pa vedno takoj pogleda proti semaforju, je povedala. 

Trenira vedno, tudi kadar ni na snegu. Sledi prepričanju, da dobro delo obrodi rezultate. Najtežje pa ji je trenirati v slabem vremenu. "Mraz me ne moti, samo da ni oblačno," pravi mlada Hrvatica, za katero so prepričani, da bo šla po stopinjah Janice Kostelič

 

Komentarjev 3
  • KOJAK 13:10 09.december 2016.

    Dvomim da je avto teme želel napisati: »Preden sem smučala, sem hodila", verjetno je želel: povedat da je smučala že preden je hodila.

  • Avatar roksa
    roksa 13:06 09.december 2016.

    ...maš prav...izgleda dosti boljše....

  • softundsicher 12:12 09.december 2016.

    Ne izgleda kot nova Janica.