Šport > Nogomet
26 ogledov

To je prava irska gostoljubnost!

irska navijači EPA
Navijači avstrijske reprezentance so imeli na gostovanju na Irskem srečo v nesreči. Irci so se še enkrat več pokazali za zelo gostoljuben narod.

Navijači irske nogometne reprezentance so se še enkrat več pokazali za zelo gostoljubne. Prebivalci zelenega otoka namreč vedno lepo sprejmejo navijače drugih reprezentanc (če seveda ne gre za Angleže), tokrat so se izkazali s hitro in velikodušno potezo.

Dva navijača Avstrije sta bila na poti v svetovno znano tovarno piva Guinness, ki sta si jo želela ogledati pred tekmo, okradena s strani še vedno neznanih nepridipravov. Neznanci so naša severna soseda olajšali za nekaj denarja in tudi za karti za tekmo med Avstrijo in Irsko, ki je bila na sporedu v torek zvečer.

Novica o dogodku je hitro zaokrožila po spletu in irski navijači, ki obiskujejo forum "You Boys In Green", so se odzvali s hvale vredno akcijo. Do začetka tekme so zbrali več kot ukradeno vsoto denarja in nato Avstrijcema tudi odstopili dve karti na sicer razprodanem stadionu v Dublinu. Pred tekmo sta bila gosta deležna tudi nekaj "rund" piva znamke Guinness, ki so jima ga "častili" domačini.

navijač avstrije | Avtor: EPA EPA

Ker so Irci zbrali več denarja kot je bilo potrebno, so višek nakazali na račun dobrodelne organizacije. Tekma se je končala z neodločenim izidom (2:2), točko je Avstrijcem povsem ob koncu zagotovil nogometaš Bayerna David Alaba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.