Šport > Nogomet
41 ogledov

"To je tekma naših karier"

večni derbi Anže Petkovšek
Slovenska nogometna javnost že nestrpno pričakuje soboto, ko se bosta v Stožicah pomerila večna tekmeca Olimpija in Maribor. Zadnji derbi v sezoni bo imel še poseben pomen, saj bo imel velik vpliv v boju za prvaka, v katerem ima zaenkrat Olimpija tri točke prednosti.

Obe ekipi pred derbijem računata na pomoč navijačev, ti naj bi stadion napolnili do zadnjega mesta. "Do zdaj smo prodali okrog 7000 vstopnic, računamo, da bodo do petka pošle vse. V prodajo smo dali 14.000 vstopnic, za razliko od prvega derbija v Ljubljani, bodo tampon cone zožene," je na novinarski konferenci dejal predstavnik za stike z javnostjo pri Olimpiji Aljoša Vekić.

"Pred nami je tekma karier. Od vseh derbijev bo ta najpomembnejši, imel bo še dodatno težo, saj lahko veliko stvari odloči, v boju za prvaka bi znal biti odločilen. Čeprav so bili prejšnji derbiji bolj stvar prestiža, pa se jih, vsaj letošnje, z veseljem spominjamo. Posebno tistega v Mariboru, ko smo zmagali s 3:0. Takrat smo bili bili v odlični formi, zares smo pokazali vrhunsko tekmo. Seveda si želimo, da bi nekaj takega ponovili tudi v Ljubljani, kjer letos še nismo zmagali. Je pa meni to uspelo na tekmi za Bežigradom, upam pa, da bodo lahko tudi drugi igralci okusili, kako se je veseliti pred domačimi navijači. Pričakujem, da bodo na tej težki tekmi prav navijači naš 12 igralec, kot so bili to že v Kopru. Vemo, kaj lahko pričakujemo od Maribora, kako igra. Umetnost se bo na tekmo pripraviti, velik pomen pa pripisujem sproščenosti. Če bomo sproščeni, sem prepričan, da bomo prikazali igro, kakršno od nas pričakujejo navijači," je razmišljal kapetan Darijan Matić.

večni derbi | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Jeziček na tehtnici bi lahko bil tudi Mariborčan v ljubljanski vrsti Rok Kronaveter, ki je imel pred časom nekaj zdravstvenih težav, a se je pozdravil in stoodstotno pripravljen pričakuje obračun s tekmeci iz njegovega rodnega mesta. "Iz Maribora zaenkrat nisem imel toliko klicev kot pred prejšnjimi tekmami. Očitno so se ljudje navadili, da igram v Ljubljani. Kot sem že nekajkrat rekel, mi bodo pravi prijatelji privoščili zmago, z razmišljanjem drugih pa se ne obremenjujem. Po tekmi v Kopru, na kateri smo najbrž odigrali najboljši polčas v spomladanskem prvenstvu, smo se spet napolnili s samozavestjo in optimizmom. Smo zbrani in pripravljeni, upam, da nam bo s pomočjo občinstva uspelo zmagati," je svoje želje in pričakovanja predstavil Kronaveter.

"Na derbijih se ne igra, ampak zmaguje"

Iz ljubljanskega kluba so dolgo časa pričakovali novico iz Nogometne zveze Slovenije, kakšna bo kazen njihovega trenerja Rodolfa Vanolija zaradi neprimerne geste v Kopru. Ob koncu novinarske konference so se lahko oddahnili, saj so dobili sporočilo, da so ga kaznovali le denarno, tako da bo italijanski strateg derbi lahko vodil s klopi.

"Takoj sem se opravičil, čeprav so mnogi moje dejanje napačno razumeli. Zdaj lahko na to pozabimo, saj so pred nami pomembnejše reči. Pred nami je Maribor, katerega dobro poznamo. Gre za odlično ekipo, ki jo spoštujemo, a se je ne bojimo. Tekma bo pomembna za naše želje, da postanemo prvaki. S takimi tekmami imam veliko izkušenj in lahko rečem, da se na derbijih ne igra, ampak zmaguje. Igramo pred našimi navijači, ki so me navdušili že v Kopru, verjamem, da bodo tudi tokrat dihali z nami. Svojim igralcem zaupam, verjamem, da me tudi v soboto ne bodo pustili na cedilu," je svoja prepričanja predstavil Vanoli.

Italijan zaenkrat še ne ve, ali bo lahko računal na napadalca Blessinga Elekeja, a ga to trenutno niti ne skrbi preveč: "Njegovo stanje spremljamo, se izboljšuje. Nočemo prehitro tvegati, zato dela po prilagojenem programu, bomo videli, ali bo sposoben igrati. A s tem se ne obremenjujemo, saj je Julius Wobay v Kopru odigral odlično tekmo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.