Šport > Nogomet
54 ogledov

"To je težek čas za nogomet"

sepp blatter EPA
Predsednik Mednarodne nogometne zveze Joseph Blatter je današnje aretacije v Zürichu zaradi domnevne korupcije pokomentiral z besedami, da gre za "težke čase v nogometu", obljublja pa nadaljnji boj proti korupciji v organizaciji, ki jo vodi.

"To je težek čas za nogomet, navijače in Fifo kot organizacijo. Razumemo razočaranje, ki so ga mnogi izrazili. Vem, da bodo današnji dogodki vplivali na številne ljudi," je v povedal Sepp Blatter, ki je eden od dveh kandidatov za predsednika Fife na petkovem kongresu. Drugi je jordanski princ Ali bin al Hussein.

"Čeprav so ti dogodki še tako nesrečni, mora biti jasno, da pozdravljamo takšne ukrepe in preiskave ameriških in švicarskih avtoritet. Verjamemo, da bodo pomagali pri boju Fife in izkoreninjanju nepravilnosti v nogometu. Naj bom jasen: takšni prekrški nimajo prostora v nogometu in storili bomo vse, da tisti, ki so vpleteni, ne bodo več v igri. Še naprej bomo delali z relevantnimi organi, delali bomo znotraj Fife, da izkoreninimo nepravilnosti, vzpostavimo zaupanje in zagotovimo, da v svetovnem nogometu ne bo več nepravilnosti," je še dodal Švicar, ki pa o sedmih aretiranih osebah ni govoril.

Uefa zahteva preložitev volilnega kongresa Fife

Evropska nogometna zveza (Uefa) pa po današnjih aretacijah članov Mednarodne nogometne zveze (Fifa) zahteva preložitev volilnega kongresa Fife, ki je na programu v petek. O tem je danes razpravljal in odločal izvršni odbor Uefe na izredni seji.

"IO Uefe verjame, da mora Fifa volilni kongres prestaviti in ga imeti čez pol leta," je povedal Gianni Infantino, tiskovni predstavnik Uefe, po izredni seji v glavnem mestu Poljske, kjer poteka finale evropske lige med Sevillo in Dnjeprom.

"Današnji dogodki so katastrofa za Fifo in so uničili podobo nogometa kot celote. Uefa je globoko šokirana in razočarana. Dogodki kažejo, da je korupcija globoko zakoreninjena v Fifino kulturo. Celotna Fifa mora biti 'resetirana', da se lahko izpeljejo prave reforme. Prihajajoči kongres je tveganje, ki se lahko spremeni v farso, zato morajo evropske zveze skrbno premisliti, ali se ga bodo udeležile, s tem pa opozoriti sistem, da ubija nogomet," so uvodoma zapisali na spletni strani Uefe.

"Članice Uefe se bodo jutri sestale pred Fifinim kongresom. Evropske zveze bodo odločile, kakšne korake je treba izvesti, da zaščitimo nogomet. Hkrati pa so člani IO prepričani, da je nujno potrebna sprememba vodstva Fife. Verjamejo, da moramo kongres ustaviti, nove volitve pa organizirati v roku šestih mesecev," še pravijo pri Uefi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.