Slovenija
33 ogledov

Kam in za koliko bomo klicali na pomoč

Gorenjska 03.10.10, vaja cooperate, 2010, gasilci, resevalci, prometna nesreca p andraj sodja
Izračun. Koliko smo prihranili zaradi ukinitve nočnih izmen, še ni jasno. Menda pa ne prav veliko.

Posebna komisija, ki so jo od ministrstva za obrambo (Mors) zahtevali poslanci, je izračunala, koliko bo država prihranila zaradi ukinitve nočnih izmen na šestih od 13 centrov za obveščanje, kamor ljudje kličejo na pomoč ob nesrečah.

Nočne izmene so ukinili julija, že konec meseca pa so poslanci parlamentarnega odbora za obrambo od ministra Aleša Hojsa zahtevali posebno komisijo in poročilo z oceno finančnih posledic. Iz virov blizu komisiji smo izvedli, da bodo učinki minimalni, saj se morajo zaposleni iz centrov, kjer so nočne izmene ukinili, voziti v centre, kjer so ostale, in so se precej zvišali potni stroški.

Uradnega odgovora o dejanskem učinku ukinitve nočnih izmen ni mogoče dobiti. "Finančna ocena je del poročila, ki še ni bilo obravnavano na vladi, zato ga ne moremo posredovati," pravijo na Morsu, poročila pa zato še niso dobili niti poslanci.

Medresorsko komisijo, ki je imela 12 članov, je Mors ustanovil konec avgusta, predlagala pa naj bi tudi, kako naj se najracionalneje uredijo dežurne službe, ki nudijo nujno pomoč državljanom.

Komentarjev 4
  • Oxxo 19:15 28.januar 2013.

    Hojs na MORS uveljavlja ali je že uveljavil več nerazumnih idej varčevanja, katerih učinki so vprašljivi! Pomembno je, da se kima in ploska...

  • mph 10:53 28.januar 2013.

    Mi je jasno, ne skrbi, ampak združevanje centrov v 99% primerov pomeni odpuščanje. Razen, če se bo nekdo vozil čez pol Slovenije. Dobi čez vikend podporo od Simobila (ti so morda še najmanj problem), Mobitela, Telekoma, Telemacha, .... Prišparajo nekaj ...prikaži več denarja na kadru, požvižgajo pa se na zadovoljstvo strank, ker so vsi isti.

  • Pepe007 10:50 28.januar 2013.

    Z današnjo tehnologijo je lahko en ali 100 centrov, lahko so kjerkoli na svetu in to nima nobene veze. Ključno je, koliko je operaterjev in pokritost operaterjev s klici.