Slovenija
45 ogledov

Pogodila sta se za kazen

svet 20.09.11. hrvaska policija, foto: pixsell Pixsell
Korupcija. Slovenca izpustili iz hrvaškega zapora, ker sta priznala, da sta poskušala podkupiti policista.

Sodišče na Reki je pred dnevi iz pripora izpustilo 20-letna Slovenca, ki sta med prvomajskimi prazniki v Pulju najprej pokvarila in ukradla semafor, nato po Poreču vinjena vozila v prepovedano smer in na koncu poskusila še podkupiti policista s 50 evri, da bi se izognila kazni.

Le en dan zatem, ko ju je istrska policija aretirala zaradi prometnih prekrškov in poskusa podkupovanja ter jima je bil odrejen pripor, so hrvaški tožilci za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) proti njima na reško sodišče vložili obtožnico. Tri dni pozneje ju je sodišče že obsodilo. Oba sta krivdo v celoti priznala in se v zameno za to s tožilstvom pogodila za pogojno kazen. Desetih mesecev zapora jima na Hrvaškem ne bo treba odslužiti, če v dveh letih tam ne storita novih kaznivih dejanj.

Komentarjev 3
  • sprehajalec 12:36 20.maj 2013.

    Totalna objestnost in takle baha še po Ljubljani in je težek frajer. Pa jebilo tega dosti že prej in taka generacija brez nekih omejitev je danes na položajih, zato pa smo kjer smo.

  • Pepe007 09:46 20.maj 2013.

    Verjetno je sodišče delalo v interesu države Hrvaške. Zakaj bi trošili hrvaški davkoplačevalski denar, da bi vzgajali Slovence v zaporu? Raje denarna kazen, plačilo nastale škode in naj gresta iz države. Deluje bolj modro in logično, res pa je, da ...prikaži več efekta maščevanja ni...

  • Mahi 08:14 20.maj 2013.

    Ma kakšna kazen je zdaj to? Ukradla semafor, vozila pijana, podkupovala.....Sedaj pa sodišče dosodi pogojno kazen za ta dva usranca...