Slovenija
19 ogledov

V konici ne morejo do Kopra

Gregor Strmčnik Barbara Milavec
Svet KS Ankaran od koprske občine zahteva vnovično vzpostavitev dvosmernega prometa.

Svet Krajevne skupnosti (KS) Ankaran je sprejel sklep, da od koprske občine zahteva vnovično vzpostavitev dvosmernega prometa po ankaranski vpadnici, ki predstavlja najkrajšo cestno povezavo med Ankaranom in Koprom.

Ocenjujejo, da je preurejeni prometni režim, po katerem je vožnja po novem dovoljena zgolj v eno smer, popolnoma neustrezen in da se je pot iz Ankarana proti Kopru po njihovih meritvah podaljšala za 4,4 kilometra. V času prometnih konic na primorski avtocesti oziroma na regionalni cesti pa je dostop Ankarančanom do Kopra skorajda onemogočen, poudarjajo.

Ankarančani predlagajo, naj koprska občina do rekonstrukcije ceste kot štiripasovnice severni del vpadnice začasno nekoliko 
razširi.

 

Komentarjev 4
  • alfredo 06:08 21.avgust 2013.

    Ta poteza pa je višek viškov....

  • mph 01:09 21.avgust 2013.

    Kaj zaradi tega kolovoza bi ti klical nazaj Italijane, ki imajo avtoceste pretežno kot naše kolovozne poti? Z izjemo severa, pa še to ne povsod.

  • zcmr 22:24 20.avgust 2013.

    Ta kos kolovoza ta poldrzava sanira ze desetletja in rezultat je nic od nica....Prosim Italijo da se vrne v te kraje in postima infrastrukturo ker od kar je odsla se tu ni vec nic naredilo razen kradlo in kradlo in ...prikaži več se se na veliko krade.....mogoce bo nov direktor luke Nedeljko castil par karjol asfalta da se teh par metrov ceste uredi.