Šport > Košarka
18 ogledov

Bojevniki šele deseta ekipa v zgodovini

golden state warriors EPA
V velikem finalu letošnje sezone lige NBA se bosta v ponovitvi lanskega finala pomerili ekipi Golden State Warriors in Cleveland Cavaliers.

Znan je še drugi udeleženec velikega finala severnoameriške košarkarske lige NBA. Golden State Warriors je na sedmi tekmi finala zahodne konference s 96:88 premagal Oklahomo City Thunder ter se s skupnim izidom 4:3 v zmagah uvrstil v zadnji krog, v katerem bo v sklepnem dejanju sezone skušal ubraniti lani osvojeni naslov prvaka.

Najboljši strelec večera v dvorani v Oaklandu je bil domači zvezdnik bojevnikov Stephen Curry, že drugo leto zaporedoma najkoristnejši igralec lige NBA, s 36 točkami, Curry je zadel kar sedem trojk. Pomoč je imel pri Klayu Thompsonu z 21 točkami, od tega je zadel šest trojk. Pri Oklahomi se je Kevin Durant ustavil pri 27 točkah, Russell Westbrook pa je vpisal 19 točk in 13 podaj.

Branilci naslova iz Golden Stata so bili že na robu izpada, a so se rešili ter na koncu osvojili konferenčni finale. Bojevniki so zaostajali kar z 1:3 v zmagah in tako kot komaj deseto moštvo v zgodovini prvenstva nadoknadili zaostanek treh zmag, da bi dobili konferenčni finale.

Golden State se bo za drugi zaporedni naslov prvaka lige NBA v velikem finalu pomeril z zmagovalcem vzhodne konference Cleveland Cavaliers. Prva tekma finalne serije, lovoriko bo osvojilo moštvo, ki bo prvo zbralo štiri zmage, bo v noči s četrtka na petek, v dvorani Golden Stata v Oaklandu. Cleveland je v finalu vzhodne konference potreboval šest tekem, napredoval je z izidom 4:2 v zmagah, da je izločil Toronto Raptors.

Liga NBA, končnica, polfinale:

Vzhod

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 96:88 /4:3/

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.