Šport
45 ogledov

"To je za nas tekma sezone"

Tavares Mendy Cvijnović Olimpija Ljubljana večni derbi Pokal Slovenije Hervis Lj Nino Verdnik
Mariborčane jutri ob 20. uri čaka povratni dvoboj 2. kola kvalifikacij za Ligo prvakov z Zrinjskim. "Smo povsem mirni," pravi trener Ante Šimundža.

Ker se je prva tekma v Mostarju končala brez zadetkov, Maribor za napredovanje potrebuje zmago. "Priprave na tekmo so potekale po ustaljenem ritmu, v situaciji kakršni smo, ko smo se iz Mostarja vrnili s pozitivnim izidom, smo povsem mirni. Fantje so osredotočeni na svoje delo, vemo za kaj gre, na kakšen način in kako. Ogledali smo si posnetke o tekmecu, kar me navdušuje je, da je stanje v našem taboru zelo pozitivno, nimamo poškodb, na voljo imam velik izbor igralcev in s tega stališča sem zelo zadovoljen," je na novinarski konferenci v Mariboru dejal trener vijoličasti Ante Šimundža.

Dirigent vijoličastih se zaveda, da bo potrebno za zmago zadeti nasprotnikov gol, o enajstmetrovkah ne razmišlja. "Prihajamo do priložnosti, a realizacija je bila nekoliko slabša. V dveh tekmah smo dosegli le en gol, če ga bomo tudi jutri, bom zelo zadovoljen. Dejstvo je, da prihaja do priložnosti več igralcev, znamo biti nevarni, tako da je le vprašanje časa, kdaj bomo zadeli. Igramo doma, pred domačo publiko, to je naš 12. igralec in vsakemu je pri nas težko. Jutri pričakujem zelo previdno igro Mostarja, poudarek bo na protinapadih, če se bo Zrinjski postavil drugače, pa bomo znali tudi na to odreagirati. Nevarni smo tudi iz prekinitev, imamo dovolj igralcev, ki si želijo v takem trenutku zadeti, to je dodana vrednost, ki jo bomo skušali izkoristiti," je še dejal Šimundža in še dodal: "To je za nas tekma sezone, saj nam veliko prinaša."

Pomembnosti srečanja se zavedajo tudi igralci. Napadalec Jean-Phillipe Mendy je na prvi tekmi ostal dolžnik, tokrat pravi, da bo drugače: "Vemo, da bo jutri težka tekma za obe strani, mislim, da smo dobro pripravljeni za jutrišnje srečanje. Osebno mislim, da na prvi tekmi sam nisem bil dovolj dobro pripravljen, zdaj je to drugače, zdaj sem. Proti Zrinjskemu se bomo morali boriti, le tako bomo dosegli želen rezultat. Naša obramba ne bo dovolila zadetka, na drugi strani bomo zanj poskrbeli mi v napadu, gol bo prav gotovo padel."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.