Magazin > VIP
36 ogledov

Garevski: "To jemljem kot najlepšo stvar"

Zoran Garevski Žurnal24 main
Mladi oblikovalci bodo rojstni dan Zorana Garevskega počastili s prav posebno modno revijo.


Zoran Garevski
je s svojim delom oblikovalca, kostumografa in stilista v zadnjih 17 letih močno zaznamoval vsa področja modnega dogajanja pri nas. Ob njegovem rojstnem dnevu so njegovi prijatelji oblikovalci ustvarili unikatne kreacije, navdihnjene s subtilnostjo Zoranovega pristopa k delu. Dogodek bo potekal 29. aprila v Stari mestni elektrarni, reviji pa bo sledila dražba. Najvišji ponudniki bodo kreacije še isti večer lahko odnesli domov, oblikovalci pa so obljubili, da bodo oblačila in modne dodatke po potrebi tudi priredili in predelali, da bodo vsakemu novemu lastniku prav. Vse donacije in prispevki iz dražbe se bodo nakazovali naravnost na transakcijski račun Hiše hospica, kjer trenutno biva tudi Zoran, ki je zbolel za rakom.

"To jemljem kot najlepšo stvar, ki se mi je zgodila v življenju. Počutim se kot človek, ki se ni zavedal, kakšno bogastvo ima okoli sebe. Presrečen sem, da sem to ugotovil vsaj proti koncu," je o gesti oblikovalcev, ki jim je vedno stal ob strani, povedal Zoran in dodal: "Zelo ponosen sem, da sem lahko delil vse to, kar znam, to, kar so mi dali drugi, in to, kar sem si pridobil sam. Ponosen sem, da sem lahko naredil nekaj, česar sam nisem imel priložnosti dobiti od nikogar."

Država za hospic nima posluha


"V  Hiši  hospica,  ki  nudi  varno  domovanje  in  sočutno  strokovno  hospic paliativno oskrbo težko bolnim s podporo njihovim svojcem ob soočanju z izgubo, neutrudno nadaljujemo svoje poslanstvo,  z  dobroto  mnogih pa bomo lahko še naprej  dodajali življenje dnevom in tako  uporabnikom hiše omogočali dostojen zaključek življenja ter slovo od svojih
najbližjih.  Prizadevamo  si,  da  fizična  smrt  ne  bi  prehitevala  socialne, saj verjamemo, da sta človekovo življenje in smrt še mnogo več kot zgolj fizični proces," nam je povedal njihov tiskovni predstavnik Peter Jenko in dodal, da se na pomoč države ne morejo zanašati: "Država ostaja gluha in nema do problema statusne ureditve Hiše hospica in posledično njenega financiranja. Medtem ko se menjajo vlade in odstopajo  ministri,  pa  njeni  neozdravljivo  bolni  državljani  ostajajo  marsikje pozabljeni in v bolečinah čakajo na svoj boljši jutri. Slovenija tako ostaja ena izmed redkih držav Evropske unije, ki statusno še vedno ni rešila vprašanja  hospicev."

Ena izmed njihovih prostovoljk je tudi publicistka Manca Košir, ki s Hišo hospica sodeluje že osem let. "Trenutno ne sodelujem s Hišo hospic, saj imam doma skoraj sto let staro mamo, za katero skrbim. Poslanstvo prostovoljcev je sicer predvsem duševna podpora umirajočim in svojcem. Žal mi je, da država nima posluha za nas, vsi ministri do zdaj so sicer kazali zanimanje, zgodilo pa se ni še nič," pravi Koširjeva.

Komentarjev 1
  • manch 23:02 24.april 2014.

    Tole me je pa res razžalostilo.Preklet rak.....