Magazin > Lepota & telo
245 ogledov

To morajo ženske spremeniti, ko dopolnijo 40 let

vadba Žurnal24 main
Nasveti, kako ostati zdrava, vitka in močna pred, med in po menopavzi.

Ribe so zakon!
Po menopavzi je več verjetnosti za obolenja srca in ožilja, zato se potrudite, da vsaj dvakrat na teden jeste ribe. Zelo zdravo pa je tudi ribje olje, ki dokazano preprečuje raka na dojkah.
 
Shujšajte (če je potrebno)
Če imate preveč kilogramov, lahko s hujšanjem zmanjšate simptome menopavze. Hujšanje na primerno težo zmanjša srčna obolenja, katerih možnost pojava naraste v času menopavze. Poleg tega pa nove raziksave dokazujejo, da lahko s hujšanjem zmanjšate vročinske valove, ki delajo težave ženskam v menopavzi.
 
Ne pozabite na kalcij
Po petdesetem letu starosti telo potrebuje več kalcija, da bi ohranili svoje kosti močne in trdne. Na dan potrebujete okoli 1200 miligramov kalcija, kar je v dobrinah ena skodelica mleka, ena kava z mlekom in tri decilitre jogurta.
 
Olajšajte si napihnjenost
Velika večina žensk v menopavzi ima težave z napihnjenostjo. Zdravniki v tem primeru priporočajo, da zmanjšate vnos soli in opazujte, katera hrana vas napihne. Dodajajo, da se ne smete izogibati ogljikovim hidratom, ki vpijejo odvečno vodo v vas.
 
Premislite, kaj pijete
Sicer slišimo veliko informacij o tem, da rdeče vino pripomore k zdravju srca in ožilja, a vseeno temu ni tako za ženske, ki so v menopavzi. Že samo en kozarec rdečega vina na dan je povezan s pojavom raka na dojkah.
 
Recite ja soji
Soja vsebuje rastlinske estrogene, zato veliko žensk misli, da lahko povečajo tveganje za nastanek raka na dojkah, vendar je zelo malo dokazov, da je temu tako. Soja lahko lajša vročinske valove, zato je zelo priporočljiva za vse, ki imajo s tem hude težave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.