Zdravje > Intima
259 ogledov

To morate vedeti pred nakupom vibratorja

orgazem, ženska Žurnal24 main
Veliko raziskav na temo spolnosti je pokazalo, da so vibratorji med ženskami zelo priljubljen spolni pripomoček. Nedavna ameriška raziskava je denimo pokazala, da je več kot polovica odraslih žensk vsaj enkrat že uporabila vibrator.

Skoraj polovica žensk ga uporablja pri samozadovoljevanju, 37 odstotkov žensk pa ga je uporabilo med spolnim odnosom s partnerjem.

Mnogim pa se zatakne že pri sami izbiri in uporabi, zato nam je Urša iz trgovine z erotičnimi pripomočki Svet Užitka odgovorila na nekaj najpogostejših vprašanj in dilem. 

Zunanj ali notranja stimulacija?

Urša pojasnjuje, da so vibratorji namenjeni tako draženju zunanjih kot notranjih točk. “Med najbolj občutljive točke sodi klitoris in prvih nekaj centimetrov v vagino ali anus,” opisuje in dodaja, da so nekateri vibratorji namenjeni tudi obema vrstama stimulacije. Klasične vibratorje opisuje kot vibratorje v obliki penisa, ki so namenjeni notranji stimulaciji, se jih pa lahko uporablja tudi za zunanjo stimulacijo.

Vibrator LELO, Svet užitka | Avtor: Svet užitka Svet užitka

Obstajajo tudi vibratorji namenjeni točki G, ki so ukrivljeni in nekoliko krajši, med najbolj priljubljenimi pa so po njenih besedah vibratorji za klitoris, ki jih poznamo v najrazličnejših oblikah.

Urša pojasnjuje, da moramo sami ugotoviti, kako intenzivno vibracijo želimo, vsekakor pa svetuje nakup vibratorja z možnostjo nastavitve nežne in močne vibracije.

Kaj pa material?

Urša opozarja, naj bomo pri izbiri materiala previdni, sama priporoča vibratorje iz lastike ali silikona, ki so najbolj enostavni za uporabo in čiščenje. Poznamo pa seveda različne vrste vibratorjev, tudi iz jekla, stekla, za tiste z dragim okusom obstajajo celo zlati. V vsakem primeru ob uporabi vibratorja po njenih besedah ne smemo pozabiti na lubrikant.

Bodite pozorni tudi na glasnost vibratorja, saj po Urškinih besedah obstajajo zelo tihi, pa tudi bolj glasni pripomočki. Če imate tanke stene izberite raje bolj tiho različico. 

Pred nakupom razmislite tudi, ali bi si želeli vibrator na baterije ali na elektriko. To je odvisno tudi od tega, kje ga boste uporabljali in koliko stopenj vibriranja bi si želeli. Pa veliko užitka!

Vibrator, Svet užitka | Avtor: Svet užitka Svet užitka

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.