Avto
76 ogledov

To naj bi bil najboljši avto za na dirkališče

McLaren P1 GTR
1/7
McLaren
McLaren je za na veličastni razstavi Pebble Beach Concours d'Elegance v Kaliforniji za bogate, ki niso zadovoljni z vožnjo cestnega superšportnega vozila, predstavil dirkalno različico P1.

McLaren je pred 20 leti avtomobilskemu svetu podaril športni cestni dirkalnik McLaren F1 GTR, ki je med drugim leta 1995 slavil zmago tudi na sloviti vztrajnostni dirki 24 ur Le Mansa.

Za izbrane bogataše

Na temeljih bogate dediščine športnih dirkalnikov se je rodil nov super izdelek P1 GTR, za katerega pri McLarnu verjamejo, da bo najboljši avtomobil za na dirkališče. Če je standardni P1 s 375 proizvedenimi modeli ekskluziva (vsi so že razprodani), bo P1 GTR na voljo še v bolj omejenem številu - omenja se številka 50. Naprodaj bo le lastnikom navadnega modela P1.

Moč povečali na 1000 KM

P1 GTR ima še bolj agresivno obliko. Zunanje posebnosti so GT sprednji spojler, veliki zadnji spojler in zadnji difuzor, nov je izpušni sistem. Aerodinamika je izboljšana, prav tako stabilnost vozila, saj so zadnje pnevmatike športne in širše za 80 milimetrov, nove so tudi 19-palčne pnevmatike. Za še boljše dirkaške lastnosti so dodatno zmanjšali težo in povečali moč motorja. Hibridni pogonski sklop v standardnem P1 premore 674 kilovatov moči (916 KM), 3,8-litrski V8 agregat v P1 GTR pa kar z 736 kilovati moči (1000 KM).

Zaradi vsega naštetega je tudi cena vrtoglava - 2,5 milijona evrov. V ceno je všteta tudi trening šole dirkanja, ki vključuje delo z inštruktorji, vožnjo v simulatorju, pod drobnogled lastnike vzamejo celo fitnes inštruktorji. Za piko na i McLaren omogoča dirkanje na šestih dirkalnih stezah, kjer tekmujejo dirkači formule 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.