Magazin > Lepota & telo
86 ogledov

To naredite, preden greste na smučanje

zivljenje 28.11.13. ogrevanje, smuka, smucisce, gondola, foto: shurtterstock shurtterstock
Močna sončna svetloba, ki se odbija od bele snežne površine, lahko resno poškoduje vaš vid. Ob sončnih dneh zato ne hodite na smučišče brez kakovostnih sončnih očal, ki bodo varovala vaše oči.

Prvi dan na smučišču je še posebno pomemben, saj se je po dolgi odsotnosti z belih strmin spet treba navaditi nanje in obnoviti tehniko smučanja ali deskanja, poskrbeti pa je treba tudi za primerno opremo ter zaščito pred poškodbami. Veliko se jih zgodi prav na ta dan, saj številni smučarji podcenjujejo pomen ustrezne priprave.

Preverite smuči in desko

"Še preden se podate na smučišče, na servisu preglejte opremo in jo, če je treba, prilagodite vašim potrebam," svetuje učitelj smučanja in deskanja ter direktor Alpske šole Damjan Prosenak. "Če ste od prejšnje sezone shujšali ali se zredili, je treba smuči prilagoditi kilogramom," opozarja. Ob tem dodaja, da je, ne glede na to, koliko ste pripravljeni, temeljito ogrevanje obvezno pred vsakim začetkom smučarskega dne. "Deskarji naj zaradi pogostih padcev še posebno dobro ogrejejo zapestja in vrat, za vse pa je obvezna tudi čelada," še poudarja učitelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.