Šport > Nogomet
40 ogledov

Toliko so izgubili nogometni velikani

paul pogba EPA
Inštitut CIES Football Observatory je opravil analizo poletnega prestopnega roka in pripravil seznam najbolj preplačanih nogometašev.
Odškodnine, ki jih za nakup nogometšaev odštejejo najbogatejše ekipe na svetu, so že zdavnaj presegle meje zdravega razuma. Če so se varčnejši klubi pred leti zgražali nad 100-milijonsko odškodnino, ki jo je za prestop Garetha Bala odštel Real Madrid, je v zadnjem času največ obrvi privzdignila 105-milijonska odškodnina, ki jo je za nakup Paula Pogbaja izkašljal Manchester United.
 
Toda francoski vezist ni najbolj preplačan nogometaš poletnega prestopnega roka, razkriva inštitut CIES Football Observatory, ki je v analizi upošteval nogometaševo tržno vrednost in izračunal domnevne izgube, ki so jih zabeležili posamezni klubi.
 
Po ugotovitvah švicarskega inštituta, ki se ukvarja s poglobljeno analizo nogometnih statističnih podatkov, Pogbajeva tržna vrednost znaša 95 milijonov evrov, kar pomeni, da so bili rdeči vragi oškodovani za dobrih 15 milijonov, upoštevajoč predvidene bonuse, ki jih je v imenu francoskega vezista izpogajal agent Mino Raiola.
 
Prav ironično se zdi, da naj bi največjo finančno napako storil Juventus, sicer prejemnik rekordne odškodnine z naslova rdečih vragov. Italijanski prvak je v svoje vrste pripeljal Gonzala Higuaína, za katerega je odštel 90 milijonov evrov. Po ugotovitvah inštituta je argentinski reprezentant vreden skoraj 24 milijonov manj.
 
Na drugem mestu najbolj preplačanih nogometašev je pristal Eric Bailly, za katerega je Manchester United plačal več kot 38 milijonov evrov. Sledita Kevin Gamerio, ki se je za 37 milijonov preselil iz Seville v Atlético Madrid, in Yannick Bolasie, ki je za 34.6 milijona evrov zamenjal Crystal Palace za Everton.
 
Peterico najbolj preplačanih nogometašev zaključuje Granit Xhaka, ki se je za 50 milijonov evrov preselil k Arsenalu.
 
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.