Slovenija
11 ogledov

"To ni sodba v imenu ljudstva"

Protest v podporo protestnikom
1/11
Anže Petkovšek
Pred parlamentom zahtevajo izpustitev sedmerice obsojenih.

Pred državnim zborom se je denes popoldan zbralo več deset protestnikov, ogorčenih zaradi včerajšnje sodbe mariborskega okrajnega sodišča. Slednje je na sedem mesecev zapora obsodilo sedem protestnikov, ki jih je policija na tretji mariborski vstaji lani decembra pridržala in obtožila oviranja dela policistov in nasilništva.

"To ni sodba v imenu ljudstva," je zapisano na enem od transparentov. Protestniki zahtevajo izpustitev obsojenih ter vseh, proti katerim še tečejo postopki. Kot pravijo, pa se niso zbrali samo zaradi njih, ampak zato, ker obsojajo represijo, ki se že ves čas izvaja nad vstajniki. Poudarjajo, da njihovo gibanje zahteva bolj solidarno družbo, konec kapitalizma in korupcije. 

V podporo obsojenim so se zbrali tudi v Mariboru.

Komentarjev 11
  • privat 08:09 12.september 2013.

    vsak korak ima negativne posledice...tudi od tistih mariborskih fantov!! Poglejmo kaj pa so politiki naredili od države in kdo sedi??? Nobeden..potem naj grejo tudi ti fantje domov...so že dovolj odsedeli!!

  • privat 07:38 12.september 2013.

    to ni sodišče v imenu naroda ampak v imenu politike in kapitala!

  • privat 07:37 12.september 2013.

    jaz tudi iz osebnih prepričanj ,da so ti študentje osvobotitelji od pohlepa države. Zato tudi jaz zahtevam osvoboditev teh ljudi in zahtevam da predsednik osebno izroči državno pohvalo za požrtvovalnost,pogum in razgledanost tem fantom. Videli so kaj pol debilne Slovenije ...prikaži več ni videlo....še več kaj ljudje niso naredili ,ki so v službah z plačenimi urami sedenja in praskanja po riti...kot so sindikati ,kriminalistične službe ,sodstvo itd...