Šport > Nogomet
46 ogledov

Kek: To ni zaj**ancija!

Kek Rijeka Hajduk hrvaška liga Kantrida prvenstvo Nel Pavletić/PIXSELL
Nekdanji slovenski selektor je še enkrat zavrnil možnost, da bi sedel na klop hrvaške izbrane vrste.

Matjaža Keka bi velik del hrvaške nogometne javnosti rad videl kot naslednika odstavljenega selektorja Nika Kovača, a je trener Rijeke še enkrat več poudaril, da omenjene službe ne bi sprejel, tokrat v pogovoru za Radio Rijeke. Spregovoril je tudi o celotni situaciji okrog hrvaške reprezentance.

"Že za Večernji list, ki je začel iniciativo z mojim imenom, sem povedal, da imam pogodbo z Rijeko sklenjeno do leta 2017 in do takrat ne bom razmišljal o drugi funkciji. Tega ne govorim iz vljudnosti, ampak zato, ker bi bil najsrečnejši, če bi pogodbo oddelal do konca. Na Reki so mi omogočili, da delam v urejeni sredini z jasno zastavljenimi ciliji. Sprejeli so me tudi navijači, pozdravljajo me, tudi ko grem v trgovino. Bilo bi nekorektno, če bi razmišljal o drugi službi. Delam z veliko energije in seveda delam tudi napake in delal jih bom še naprej. Zame je velika čast, da me kot Slovenca omenjajo kot možnega selektorja Hrvaške," je dejal Kek in v nadaljevanju pojasnil zadržke do službe pri Hrvaški nogometni zvezi.

"To je malce preveč zapletena situacija. To mene kot človeka, ki stvar gleda s strani, zelo moti. Približno vem, kako se počuti Niko (Kovač, op. a.), imela sva korekten odnos. Javil se mi je, povprašal o igralcih, ki jih je imel pri nas veliko. Žal mi je vsakega kolega, ki izgubi službo, sam sem isto doživel s Slovenijo. Bili smo na SP, toda v letu in pol se je vse to pozabilo, ampak to je življenje trenerja. Sedaj Hrvaška potrebuje pozitivno energijo. Pa če bo prišel Dalmatinec, ali nekdo od Mamića, ali tujec ... To je zanimivo za medije. Ljudje v Zagrebu imajo veliko odgovornost. Najlažje je nekoga zamenjati. Sedaj je treba nekoga postaviti. Če bo to neka 'ad hoc' varianta, dve koli pred koncem kvalifikacij ... Ne vem. To je njihova odgovornost," je dejal Kek.

"To ni zaj**ancija! To ni nikogaršnji vrtiček, kot radi rečemo, to je resen posel. Za Hrvaško igrajo nogometaši iz najboljših klubov, treba je vedeti, kako postopati, kdo za kaj odgovarja. Igra Lijepa naša in na dresu je hrvaški grb, ne vem, za koga to ne bi bil največji ponos (igranje za reprezentanco, op. a.). To so igralci, ki so bili v Braziliji, ki jim je proti Italiji ploskala cela nacija. Ni problem v eni ali dveh osebah. Tu je treba povedati resnico, ne pa, da se po medijih samo ugiba, kdo bo novi selektor. Ta samopromocija: ta bi, ta ne more, ta je star, ta je mlad ... Javljajo se vsi živi. Vsak, ki želi pomagati, bi bil dober, to je moje osebno mnenje. Toda jaz sem trener Rijeke in to bom ostal," je zaključil Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.