Magazin > Odnosi in prosti čas
117 ogledov

To o vas pove uporaba toaletnega papirja

Toaletni papir Profimedias
Drobne vsakdanje navade lahko marsikaj povedo o vas.

Ameriška strokovnjakinja za medosebne odnose Gilda Carle je prepričana, da lahko način, kako uporabljamo toaletni papir marsikaj pove o naši osebnosti. 

Izdelala je neke vrste test, na podlagi katerega je sklepala, kaj lahko vsakdanje navade, kot je obešanje toaletnega papirja, povedo o našem vedenju in osebnostnih značinostih. 

Okoli 2000 moških in žensk, v starosti med 18 in 75 let različnih narodnosti, je povprašala, ali toaletni papir obešajo tako, da se odvija na zunanji ali na notranji strani. Poleg tega jim je postavila vprašanja z lestvico od nič do deset o asertivnosti v odnosih z drugimi.

Popravili bi rolico pri sosedu

"Moje odkritje je potrdilo hipotezo, da so ljudje, ki toaletni papir odvijajo na zunanji strani bolj dominantni, kot tisti, ki ga na zadnji strani," je povedala za indy100. "Osebe, ki toaletni papir odvijajo na notranji strani, so bolj podredljive."

Odkrila pa je še nekaj, in sicer, da toaletni papir vedno obešamo na enak način. Nekateri so po njenih navedbah celo priznali svojo kompulzijo - da so želeli med obiskom v tuji hiši obrniti rolico papirja, če ni bila nameščena, tako kot jo sami obesijo doma. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.