Šport > Nogomet
26 ogledov

To pa ne bo všeč Mourinhu

Jürgen Klopp EPA
Jürgen Klopp je tekmo z Manchester Unitedom označil kot dobro pripravo za dvoboj z West Bromwich Albionom. Le kaj bo porekel Jose Mourinho?

Jose Mourinho se je zaradi izjav in protiizjav v Angliji sprl že z marsikaterim stanovskim kolegom, tokrat je bil malce nepreviden tudi Jürgen Klopp. Trenerja Manchester Uniteda in Liverpoola sta se pomerila prejšnji konec tedna, največji angleški derbi pa ni postregel s pričakovanji, ob malo priložnostih se je končal z 0:0. Mourinho se je na gostovanju znova poslužil bolj obrambno naravnane taktike.

Klopp je prepričan, da bodo izkušnje iz dvoboja z rdečimi vragi prišle prav tudi na obračunu z WBA, ki je v minuli sezoni iztržil dva remija proti Liverpoolu. "Smo ekipa, ki igra nogomet, Manchetser United pa je bil fizično močnejši. Ob igri proti visokim igralcem smo se izkazali, to niti ni bila njihova velika prednost. Na takšno tekmo se moramo znova pripraviti. Igra ob visokih žogah je bila pomembna proti Unitedu, pomembna bo tudi tokrat."

Primerjava velikega Uniteda in za angleške razmere skromnega WBA verjetno ni tisto, kar bi želel slišati Mourinho. Ta je celo Liverpool po medsebojnem obračunu obtožil, da je igral preveč previdno, saj se je Klopp na začetku dvoboja odločil, da kot defenzivna vezista zaigrata tako Emre Can kot Jordan Henderson, kasneje pa je namesto Daniela Sturridga na zelenico stopil še vezist Adam Lallana.

Klopp se na izjave Portugalca sicer ni želel odzvati: "To me ne zanima. Tekma je končana, zakaj bi še govoril o njej. Ni mi mar, kaj se o tekmi govori po njej. Vem le, kaj se moram iz nje naučiti. Ne utrujajte me s temi rečmi, to me sploh ne zanima. Po tekmi ne moreš zmagati dvoboja. Osvojili smo točko, to je ena točka več kot pred obračunom. To je bila dobra izkušnja za nas, nismo bili popolni, to je vse."

Zdaj je na potezi Jose. Angleški mediji vsekakor z zanimanjem čakajo na njegov odziv.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.