Šport > Nogomet
29 ogledov

To pa Zlatanu nikakor ne bo všeč

ibrahimović pogba EPA
Zlatanu Ibrahimoviću in Paulu Pogbaju grozi zmanjšanje plače.

Zvezdnikom Manchester Uniteda grozi 25-odstotno znižanje plač, če se ne uvrstijo v ligo prvakov. To se je že zgodilo v minuli sezoni, ko se redeči vragi pod vodstvom Louisa van Gaala niso uspeli prebiti med četverico najboljših v angleškem prvenstvu.

Nekaj podobnega zdaj grozi Zlatanu Ibrahimoviću in Paulu Pogbaju, ki sta v United prestopila med sezonama. Četa Joseja Mourinha je trenutno šesta na lestvici, od četrtega Liverpoola pa jo trenutno ločijo štiri točke. Ibrahimović sicer na teden prejema 220 tisoč funtov (256 tisoč evrov), Pogba pa 290 tisočakov (337.000 evrov).

"V pogodbah je predvidena možnost zmanjšanja plače zaradi upada prihodkov kluba," so za Sun dejali pri Unitedu. Pri Manchester Cityju in Arsenalu se na primer drugače lotevajo zadeve, za uvrstitev v ligo prvakov so nogometaši nagrajeni z bonusi.

Pri Unitedu se bi neuvrstitev v elitno klubsko tekmovanje poznala tudi pri dogovoru z Adidasom. Ta bo plačal 30 odstotkov manj sponzorskih sredstev, gre za okoli 26 milijonov evrov, če se rdeči vragi ponovno ne uvrstujo v ligo prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.