Magazin > Lepota & telo
59 ogledov

To pico lahko brez slabe vesti pojeste

jajševec, pica Profimedias
Nizkokalorično. Ste se odpovedali ogljikovim hidratov, a bi si kljub temu radi privoščili kos pice? To je recept za vas!

Gre za pico brez testa ...

Potrebujete:
- srednje velik jajčevec
- štiri paradižnike
- paradižnikovo mezgo
- 100 gramov nastrganega sira gauda
- 100 gramov na rezine narezane mocarele
- 2 čajni žlici olivnega olja
- 1 jedilno žlico soli, origana, posušene bazilike in majarona

Priprava:
1. Jajčevec razrežite na enako debele kolobarje (približno 8 kosov). Pečico segrejte na 180 stopinj.
2. Kolobarje posolite in na papirnati brisački pustite stati 30 minut.
3. Odvečno sol s papirnato brisačo odstranite s kolobarjev, ki jih nato dobro naoljite (na obeh straneh).
4. Po kolobarjih posujte nekaj majarona in za 20 minut postavite v pečico.
5. Kolobarje vzemite iz pečice in jih premažite z mezgo, nato nanje položite koščke svežega paradižnika (dodate lahko tudi gobice, salame …) in sir ter dodajte baziliko in origano.
6. Pekač položite nazaj v pečico in počakajte, da se sir stopi.

Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.