Magazin > Film & Glasba & TV
149 ogledov

To prinaša jesen na televizijske ekrane

Televizija Profimedias
Televizije so že prešle na jesensko programsko shemo. Kaj ponujajo gledalcem?

V prvih dneh septembra se tudi slovenske televizije vrnejo v ustaljene tirnice. Po poletni shemi nastopi čas za stare znance ob že znanih terminih. Gledalcem to jesen ponujajo naslednje:

PLANET TV

Dnevnoinformativna oddaja Planet Danes se je vrnila v svoj običajni termin ob 18.45. Oddajo vodita Jerca Zajc Šušteršič in Blaž Jarc. Osveženo podobo je dobila tudi oddaja Planet Zvezde, ki sledi dogajanju na rdečih preprogah. Voditelj Nejc Simšič dogajanje iz sveta znanih odkriva ob sobotah ob 19.30. Nedelje so čas za Planet Debate, ki se poglobljeno analitično lotevajo osvetljevanja najbolj perečih tem. Debate vodi Mirko Mayer. 

Od ponedeljka do petka je ob 17.50 na sporedu oddaja Glej, kdo kuha, v kateri se skupaj z zvezdniškimi pomočniki  pomerijo mladi kuharski chefi. Oddajo vodi Katarina Mala. Ob četrtkih je ob 21.15 čas za Ta teden z Juretom Godlerjem. Ob nedeljah pa Marko Potrč v oddaji Galileo raziskuje mite, tabuje in druge zanimive teme. Oddaja je na sporedu ob 17.50.

Na televizijske zaslone se je vrnil tudi priljubljen resničnostni šov Kmetija: Nov začetek. Tokratno sezono gledalce skozi dogajanje vodi Jasna Kuljaj, ki ji delajo družbo mentorica Karolina Črešnar in novi mentor Matjaž Zupančič. Seveda ne bo manjkala niti oddaja Brez cenzure. V petek se bodo prvič predstavili nova voditeljica Špela Grošelj in komentatorji Denis Toplak, Lara Goršek Kos in Jerica Zupan. 

POP TV

Jesen je čas za preizkušanje novih talentov. Vrača se oddaja Slovenija ima talent, ki jo bosta v tej sezoni vodila brata Domen in Vid Valič. Snemanje avdicij je že v teku. Teče pa tudi že resničnostni šov Survivor. Dvajset tekmovalcev je začelo adrenalinsko dogodivščino na Filipinih, kjer je tudi voditelj oddaje Miran Stanovnik. Že kmalu bo na sporedu nova romantična resničnostna oddaja Ljubezen po domače, v kateri bodo fantom iskali sorodno dušo.

Danes zvečer se na zaslone vrača Peter Poles z oddajo Dan najlepših sanj. Prvi del nove sezone bo na sporedu ob 21. uri. Pred tem se bo odvil nov del priljubljene serije Gorski zdravnik. Jesen bo prinesla tudi nove dele serije Usodno vino, na sporedu so že bili tudi prvi deli nove sezone serije Takle mamo. Vrnila se je tudi oddaja Moja mama kuha bolje, ki je na sporedu od ponedeljka do petka ob 18. uri.

Za ljubitelje športa bodo na Kanalu A prenašali tekme UEFA Lige prvakov in domačega nogometnega prvenstva Prva Liga Telekom Slovenije. Seveda pa ne bodo manjkali niti prenosi dirk iz motociklističnega prvenstva MOTO GP

RTV SLOVENIJA

Z današnjim dnem se je na zaslone vrnila oddaja Dobro jutro, ki bo na sporedu od ponedeljka do petka med 6.57 in 11.00. Ob 18. uri bo na TV SLO2 prvič na sporedu svetovalna oddaja Halo TV, v kateri bodo od ponedeljka do petka iskali odgovore na vprašanja gledalcev. Ob 20. uri pa se bo prvič v vlogi voditeljice Tednika predstavila Jelena Aščić.

Pogovorna oddaja Od blizu, ki jo vodi Vesna Milek, bo od 21. septembra na sporedu vsako sredo ob 21. uri na TV SLO2. Vrača se tudi oddaja Zvezdana, ki bo na sporedu ob sobotah zvečer na 2. programu TV SLO. Ob ponedeljkih ob 18.00 pa je na prvem programu čas za oddajo eRTeVe, ki jo vodi Urša Valentič. 

Šport na TV Slovenija

V času paraolimpijskih iger v Riu de Janeiru bodo na RTV Slovenija pripravili polurne dnevne povzetke, ki bodo na sporedu ob 22.30 na TV SLO2. V skupno 11 oddajah bo kot strokovna komentatorka sodelovala tudi Mateja Pintar, ki je na paraolimpijskih igrah v Atenah leta 2004 osvojila zlato v namiznem tenisu, štiri leta kasneje v Pekingu pa še bron. 

Gledalci bodo lahko na TV Slovenija spremljali tudi kvalifikacije za EP v košarki septembra, kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018 v nogometu septembra, oktobra in novembra, Nogometni Pokal Slovenije oktobra, alpsko in nordijsko smučanje, oktobra, novembra, decembra, biatlon novembra in decembra, kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2018 v rokometu novembra in zimsko sezono (smučanje, skoki, teki, biatlon, smučarski kros …) decembra.

Novosti v razvedrilnem programu

Septembra se na zaslone vrača taksist Jože. Prva oddaja Taksi bo na sporedu 12. septembra ob 18.25 na TV SLO 1. Septembra se na ekrane vračata tudi zabavni šov Vse je mogoče in nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket. Od oktobra dalje pa bodo gledalci lahko spet spremljali oddajo Slovenski pozdrav in kviz Vem. Od 10. septembra bo spet na programu animirano satirična oddaja Bučke. Vračata se tudi oddaji Aritmija in Bleščica, oktobra pa še Ambienti in Z vrta na mizo.

Na RTV Slovenija napovedujejo tudi novo oddajo, namenjeno slovenski popularni glasbi, ki naj bi jo prvič predstavili oktobra. 

Prihajajo nove Male sive celice

Jeseni se na male ekrane vračajo številne oddaje za otroke in mladostnike, in sicer 30. septembra tednik Infodrom, 1. oktobra Firbcologi, Studio Kriškraš in Ribič Pepe. Prenovljene Male sive celice z novim voditeljem pa bodo prvič na sporedu 22. oktobra. 

Med novimi serijami tudi Prevara

Med tujimi filmi, serijami in dokumentarnimi oddajami izpostavljajo serijo Prevara in paket kriminalnih serij ob nedeljah, ponedeljkih in torkih. Konec leta bo na sporedu slovenski film Cimre, režiserja Klemna Dvornika ter otroški film in nadaljevanka Princ na belem konju.

Torkov termin ob 21. uri na 1. programu Televizije Slovenija bo rezerviran za dokumentarne filme. Gledalci si bodo lahko ogledali filme Padec Gorice, Gospostvo naključja, portret Filipa Robarja Dorina, Gospoda gre čez progo, portret dr. Vladimirja Sruka, Memento mori, Tihotapci identitete, Ruska kapelica in Selfie brez retuše.

 

 
Komentarjev 8
  • Ferluci 14:29 05.september 2016.

    dragec, ti bodi pa že enkrat tiho. Večino prispevkov itak ne razumeš in se smešiš.

  • Ferluci 14:28 05.september 2016.

    Ne razumeš ali nočeš razumeti. Ne gre za pravilno izražanje v slovenskem jeziku. Gre za njeno javno izraženo politično stališče do drugače mislečih.

  • Ferluci 14:25 05.september 2016.

    Jelana zaradi politične pristranskosti nikakor ni primeren osebek za samostojno vodenje kakršne koli oddaje. Lahko le prebere kakšen tekst, ki ga je napisal nekdo drug. Že tako je ljubljanska TV eno veliko politično-komercialno skropucalo.