Slovenija
36 ogledov

To se mi pri Slovencih zdi res bizarno...

Mussomeli mediaspeed
Ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli danes po nekaj več kot štirih letih danes zapušča Slovenijo.

"Torej, zdaj ko zares odhajam, lahko povem kaj se mi pri Slovencih zdi zares bizarno. Namreč, da uporabljajo dežnike, ko sneži. Se vam ne zdi, da to povsem uniči veselje. Mar ni to tako kot bi si nadel rokavice, preden se s kom primeš za roke? Ali pa okoli glave zaviti šal pred poljubom? Ali pa uporabiti kondom preden ... no, saj ste razumeli, kaj želim povedati," je eden zadnjih včerajšnjih zapisov Josepha Mussomelija na Facebooku. 

Hartley | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zamenjal ga bo ...

V naslednjih dneh bo v Ljubljano prispel nov ameriški veleposlanik. Mussomeli o njem pove, da je prijazen, bolj evropski in zadržan. Svetoval sem mu, naj med službovanjem v Ljubljani stvari ne jemlje preveč osebno, je pred dnevi dejal Mussomeli. 

"Moji neuspehi so ..."

Med svojimi neuspehi zdaj že nekadnji ameriški veleposlanik pri nas v prvi vrsti omenja dejstvo, da mu v Slovenijo ni uspelo pripeljati več tujih oziroma ameriških podjetij. Večkrat je poudaril, da se poslovneži zaradi negotovosti raje odpravijo v druge države, čeprav so tam slabši pogoji

Prav tako mu ni uspelo izboljšati podobe ameriške vlade v Sloveniji, saj se nanjo še vedno gleda s prvizdignjenimi obrvmi.

Aprila se bo upokojil

Opravljati delo ameriškega veleposlanika je v Sloveniji nekaj najtežjega, je pred dnevi povedal Mussomeli in dodal, da je bilo kljub temu življenje tukaj nekaj najlepšega, kar se mu je zgodilo.

Kaj bo 62-letni Newyorčan počel zdaj? Upokojil se bo in, kot pravi, na ameriških univerzah predaval diplomacijo.

Komentarjev 23
  • Gara Gara 20:30 01.februar 2015.

    Ljudje, z Mussomelijem ni nič narobe,popolnoma druga slika je pa Slovenija.Kar pozanimajte se,kako je reagirala Švica na nedolžno opazko Ameriške veleposlanice v Švici.Da sploh ne omenim reagiranje Angležev,ko je Ameriški veleposlanik omenil,da ima dovolj jagnjetine.Pri nas je ...prikaži več pa Mussomeli sestavljal vlade,postavljal spominske plošče,............

  • Tupamaros 12:10 01.februar 2015.

    Dragec vidim, da nisi razumel. Bolano je tvoje mišljenje. Hinavščina kar puhti iz tebe.

  • dragec 08:45 01.februar 2015.

    BOLANO, imaš prav