Šport
88 ogledov

To se zgodi, če ''kracaš'' po Kitajskem zidu

kitajski zid EPA
Ameriški košarkar Bobby Brown, ki igra za moštvo NBA Houston Rockets, se je na Kitajskem zaradi vandalizma znašel v težavah.

Brown je namreč svoj podpis vgraviral v veliki Kitajski zid, nato pa se ponosno s fotografijo "dosežka" pohvalil na kitajski različici Twitterja, Weiboju.

Njegova objava, na fotografiji se lepo vidi, kako je s podpisom spraskal sivi del kamna ikonskega zidu, je sprožila ogorčenje med kitajskimi uporabniki Weiboja, ki so ga obtožili vandalizma.

bobby brown weibo | Avtor: Weibo Weibo
Brown je pozneje izbrisal fotografijo in namesto nje napisal sporočilo: "Zelo mi je žal za to ... Spoštujem kitajsko kulturo in naredil sem napako, ki bi se lahko pripetila vsakomur."

Houston Rockets so ta teden na Kitajskem, kjer se s prijateljskimi tekmami pripravljajo na novo sezono severnoameriške košarkarske lige NBA. Košarka je namreč na Kitajskem izjemno priljubljen šport, zato velike zvezde lige NBA nimajo težav pri pridobivanju donosnih sponzorskih pogodb in drugih spodbud kitajskih podjetij.

Veliki Kitajski zid je bil zgrajen nekje do 17. stoletja našega štetja z namenom, da ubrani kitajsko prestolnico pred tujci. Vendar pa je na nekaterih delih zidu, kot je Badaling, ki je le uro vožnje oddaljen od Pekinga, zlahka moč najti kamne, prekrite z grafiti tako v kitajskem kot drugih tujih jezikih. Leta 2014 je Kitajska napovedala, da bo pripravila posebno območje zidu, kamor bodo obiskovalci lahko prosto zapisovali svoje občutke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.