Magazin > Lepota & telo
49 ogledov

To se zgodi, če ne seksate

seks Profimedias
Nepotešeno spolno življenje slabo vpliva na naše duševno in fizično zdravje.

Kaj se zgodi, če po svetu dalj časa hodimo nepotešeni?

1. Učinke stresa močneje občutimo
Anketa je pokazala, da kar 53 odstotkov vprašanih meni, da je dober seks odlično orožje proti stresu. Posteljna telovadba namreč sprošča tako telo kot tudi duha.

2. Izguba mišične moči
Med seksom treniramo mišice, celo v misijonarskem položaju.

3. Usihanje spolne sle

Telo se lahko na stanje brez seksa navadi, kar lahko privede do zmanjšane spolne sle in proizvodnje spolnih hormonov. "Seks je zato najboljši afrodiziak,“ je za Medical Daily izpostavila dr. Tammy Nelson.

4. Hitreje se prehladimo

Seks krepi imunski sistem, zato so tisti, ki redno seksajo, manjkrat prehlajeni. Ameriška študija je pokazala, da je bilo število protiteles pri tistih, ki so se spolnosti predajali vsaj trikrat na teden, večje kot pri tistih, ki so na teden seksali manjkrat.

5. Krajše življenje

Britanski raziskovalci trdijo, da število orgazmov vpliva na dolžino življenja. Več orgazmov, daljše življenje. Ta pojav so sicer zaznali le pri moških.

6. Večja verjetnost za srčni infarkt
Ameriška študija trdi, da zdravo spolno življenje zmanjšuje verjetnost srčnih obolenj.

7. Pridobivanje teže
Ljudje, ki se strastem ne predajajo pogosto, proizvajajo manj testosterona, zaradi katerega hitreje pokurimo kalorije. Res pa je tudi, da tisti, ki v postelji ne pridejo na svoj račun, to pomanjkanje kompenzirajo z drugimi rečmi, na primer s sladkarijami, mastno hrano, alkoholom … Vse to redi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.