Magazin > Lepota & telo
3272 ogledov

To se zgodi, če vsak dan pojeste en avokado

avokado Shutterstock
To so štirje razlogi, zakaj bi bilo dobro vsak dan pojesti vsaj malo avokada, če ne kar celega.

Morda ste opazili, da je avokado vedno bolj priljubljen in seveda, se za tem skriva preprost razlog – to je eden najbolj zdravih sadežev, ki ga lahko brez problema vključite v svoj vsakdan. Preberite, zakaj je avokado dober za vaše zdravje.

Zmanjšuje tveganje, da bi imeli težave s srcem

Srčne bolezni so ena najbolj pogostih bolezni in razlogov smrti. Avokado je sadež, ki pozitivno vpliva na zdravje našega srca in ožilja, zaradi svoje nizke vsebnosti nasičenh maščob in visoke vsebnosti nenasičenih maščob. Vsebuje tudi veliko kalija, luteina in antioksidantov, ki lahko pomagajo pri preprečevanju vnetja krvnih žil in olajšajo pretok krvi.

Lažje ohranjate kilograme

Ker je avokado zelo hranilno sadje, vam daje občutek sitosti dlje časa. To je povezano z veliko vsebnostjo vlaknin.

Preprečuje raka

Avokado s številnimi fitokemikalijami, ki jih vsebuje, pomaga pri preprečevanju raka. Številne študije kažejo, da avokado pomaga predvsem pri preprečevanju nastanka levkemičnih celic.

Kožo ohranja mlado

Lutein in zeaksantin sta antioksidanta, ki sicer nista kategorizirana kot vitamina, sta glavni hranili za zdravje vida. Zato upočasnjujeta staranje oči in preprečujeta disfunkcijo vida. Ta dva antioksidanta kožo ščitita pred UV žarki in jo pri tem ohranjata zdravo, gladko in mlado.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.