Magazin > Lepota & telo
238 ogledov

To se zgodi v vašem telesu, če jeste rdečo peso

Rdeča pesa Profimedias
Rdeča pesa je bogata z železom, vitaminom B, magnezijem, bakrom, manganom in kalijem.

Izboljša krvni tlak
Pesa je bogata z nitrati, ki jih telo pretvarja v dušikov oksid - spojine, ki širijo krvne žile, po katerih se zato hitreje pretaka s kisikom bogata kri. To izboljša krvni obtok in lahko zniža krvni tlak.

Zmanjšuje verjetnost za nastanek srčnih bolezni
Pesa vsebuje rastlinski alkaloid betain, kot tudi folno kislino, ki skupaj znižujeta raven krvnega homocisteina, ki v visokih količinah povečuje tveganje za poškodbe arterij in bolezni srca.

Povečuje vzdržljivost
Študija, ki so jo izvedli na kolesarjih, je pokazala, da so lahko tisti, ki so pili sok rdeče pese, z vso hitrostjo kolesarili kar 15 odstotkov dalj časa kot ostali. Da bi videli učinek, ki nastopi približno tri ure po zaužitju, je treba spiti sok 3 do 5 rdečih pes.

Izboljšuje delovanje možganov
Dušikov oksid širi krvne žile, kar pomeni, da več krvi pride tudi do možganov. To je še zlasti pomembno za starejše ljudi.

Blagodejno vpliva na jetra
Aminokislina betain zmanjšuje nabiranje maščob v jetrih.

Pomaga v boju s kroničnimi boleznimi
Rdeča pesa je bogata z antioksidanti in protivnetnimi snovmi, ki pomagajo v boju s prostimi radikali, kroničnimi boleznimi srca, raku in celo debelosti.

Izboljšuje presnovo
Če ste pogosto zaprti, začnite jesti rdečo peso, saj vsebuje veliko vlaknin. Dovolj je že ena šalica rdeče pese na dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.