Šport
65 ogledov

To so besede islandskega komentatorja

Gudmundur Benediktsson Youtube
Sloviti islandski komentator Gudmundur Benediktsson po zgodovinski uvrstitvi njegove reprezentance v četrtfinale evropskega prvenstva v Franciji spet ni mogel zadrževati svojih čustev.

Islandija se je v svojem debitantskem nastopu na prvenstvu stare celine uvrstila v četrtfinale, potem ko je v ponedeljkovih večernih urah senzacionalno premagala Anglijo (2:1).

Poraz je s selektorskega stolčka odnesel Roya Hodgsona in poskrbel za deliriji islandskih navijačev, ki so slavili zgodovinsko uvrstitev med najboljših osem ekip v Evropi.

Največji uspeh islandskega reprezentančnega nogometa je v svojem slogu pospremil tudi komentator Gudmundur Benediktsson, ki je zaslovel že po tekmi z Avstrijo.

Reporter je po zmagi nad našimi severnimi sosedi postal prava zvezda na družabnih omrežjih, po zadnjem sodniškem pisku slovenskega delivca pravice Damirja Skomine v Nici pa je poskrbel še za slikovit komentar na račun angleške reprezentance, ki se po Evropi poslavlja še od evropskega prvenstva.

''Konec je! Konec je! Nikoli ne bomo odšli domov! Ali ste videli? Ali ste videli? Izjemno. Ne morem verjeti. To so sanje. Nikoli me ne prebudite iz teh izjemnih sanj. Anglija, živite tako, kot želite. Islandija bo v nedeljo igrala s Francijo. Francija-Islandija! Lahko greste domov! Lahko zapustite Evropo! Lahko greste, kamorkoli želite. Anglija 1, Islandija 2 je končni rezultat v Nici. In pravljica se nadaljuje,'' se glasi prevod besed ekstatičnega Benediktssona.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:44 28.junij 2016.

    Kaj pa naš doktor Hik? Njega nihče ne prekaša ,pozna vse klobase, sire,vina in navade po kantonih in vaseh Francije ...............in kaj ima skupnega z nogometom ? Pivo ! Je ljubitel piva je,ampak nogometaši si ga radi privoščijo po tekmi ...prikaži večmi ,dr.hik pa med prenosom .