Šport > Nogomet
42 ogledov

Izbor evropskega nogometaša leta

Cristiano Ronaldo
1/10
EPA
Evropska nogometna zveza je razkrila seznam desetih igralcev, ki se bodo potegovali za naziv najboljšega evropskega igralca leta.

Na njem so Gareth Bale, Toni Kroos, Pepe in Cristiano Ronaldo iz Reala, Lionel Messi in Luis Suarez iz Barcelone, Thomas Müller in Manuel Neuer iz Bayerna, Gianluigi Buffon iz Juventusa in Antoine Griezmann iz Atletica.

Novinarji iz 55 držav članic Uefe so pripravili seznam petih najboljših igralcev, prvi je prejel pet točk, drugi štiri in tako dalje. Deset igralcev z največ točkami se je prebilo v drugi krog, tri finaliste pa bo Uefa razkrila 5. avgusta.

Med tremi bo izbirala posebna komisija, zmagovalca pa bo nagradila med žrebom skupin lige prvakov 25. avgusta.

Do točk je prišlo 37 igralcev, s tem pa tudi na seznam uvrščenih od 11. do 30. mesta. Na njem je tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak iz Atletica, ki si je 30. mesto delil s Pierre-Emerickom Aubameyangom, Kevinom De Bruynejem, Kevinom Gameirom, Grzegorzem Krychowiakom, Blaisom Matuidijem in Georgesom-Kevinom N'Koudoujem.

Lani je zmagal Lionel Messi, ki bo lovil tretjo nagrado.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.