Šport
32 ogledov

Tako so šokirali ob 15. obletnici

bin laden hansa rostock Youtube
Nemški tretjeligaš Hansa Rostock je po zaslugi neokusne poteze navijačev privabil ogromno negativne pozornosti.

V nedeljo, 11 septembra 2016, je minilo 15 let od enega najdomevnejših incidentov v svetovni zgodovini, ko so pripadniki teroristične skupine Al Kaida ugrabili štiri potniška letala in poskrbeli za največji teroristični napad na ozemlju Združenih držav Amerike.

Na dan, ko so onkraj Atlantika potekale številne slovesnosti v čast žrtvam tega tragičnega dogodka, so za incident poskbeli navijaši nemškega kluba Hansa Rostock, nekoč udeleženca elitnega nemškega prvenstva, danes pa člana tretje nemške lige.

Hansa Rosctok je v nedeljo gostoval v Aalenu, navijači pa so tekmo izkoristili za protiameriški protest. Med tekmo so namreč razgrnili transparent, na katerem je bila slika Osame Bin Ladna, nekdanjega vodje Al Kaide, k so ga ameriške sile ubile leta 2011.

Navijači nemškega tretjeligaša naj bi želeli s transaprentom opozoriti na grozote, ki so jih ameriške sile povzročile v Rostocku med drugo svetovno vojno.

Vodstvo nogometnega kluba je že napovedalo sankcije za vse odgovorne, klubu pa grozi več tekem pred praznimi tribunami.

''To je bilo zelo neumno in povsem neokusno,'' je povedal direktor kluba Robert Marien.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.