Magazin > Lepota & telo
162 ogledov

To so skrivnosti žensk, ki so videti mlajše

dopisovanje Profimedias
Se bojite staranja? S spodnjimi triki si pomagajte in skrijte leta.

Obraz razvajajte s sadjem

Pripravite si domačo masko za obraz iz svežega sadja. Za to je primerno katerokoli sadje, ki kože ne izsuši (agrumi). Papaja je odlična, saj vsebuje veliko encima, ki znižuje vsebnost melanoma. Jagode narežite na kolobarje, saj njeni vitamini pomagajo pri obnovi kolagena. Aloe vera pa je odlična za boj proti staranju.

Zmanjšajte stres

Življenje je vedno bolj stresno in hitro, a za mladosten videz je nujno, da se ga naučite kontrolirati. Ne pustite, da vam stres pride do živega. Zagotovo ni vsaka stvar vredna razburjanje. Raziskave so pokazale, da stres pospeši proces staranja. Stres zmoti naravno ravnovesje izločanja hormonov, kar kolagenu otežuje njegovo učinkovito delovanje. Ukvarjajte se z jogo, jejte zdravo prehrano, dihajte in si zagotovite dovolj kakovostnega spanca.

Redno trenirajte

Telesna aktivnost je sestavni del nege kože. Vadba bo pomagala ohraniti mišični tonus in prožnost, kar bo izboljšalo vaše splošno zdravje. Poleg tega pa je vadba koristna za zaščito pred boleznimi srca in ožilja.

Zdrava prehrana

Saj veste … Čim manj alkohola, cigaret, mastne hrane, hitre hrane, pripravljene hrane in čim več sadja, zelenjave, pustega mesa in vode. Bolj zdravo kot boste jedli, boljše se boste počutili, hvaležna pa vam bo tudi koža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.