Šport
56 ogledov

To so tekmeci Slovenije na EP

slovenija rokomet reprezentanca EPA
Slovenski rokometaši so na današnjem žrebu dobili nasprotnike na naslednjem evropskem prvenstvu.

Izbranci Veselina Vujovića so si z zmagama nad Švico in Portugalsko priigrali nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo naslednje leto gostila Hrvaška, Slovenija pa bo tekme v svoji skupini odigrala v Zagrebu.

Bronasti z zadnjega svetovnega prvenstva se bodo v skupini C pomerili s Črno goro, Makedonijo in Nemčijo. S slednjo je slovenska izbrana vrsta dvakrat izgubila tudi v kvalifikacijah, Nemci pa so bili boljši tudi na olimpijskih igrah ter zadnjem evropskem prvenstvu, ko so s precej pomlajeno zasedbo postali tudi evropski prvaki. V primeru, da Slovenija napreduje, se bo Vujovićeva četa pomerila z najboljšimi v skupini D.

Pri žrebu, ki ga je gostila slovita koncertna dvorana Vatroslav Lisinski v Zagrebu, je sodeloval tudi slovenski reprezentant Gašper Marguč, ki je Sloveniji namenil Nemčijo. "Na letošnjem turnirju v Franciji smo dosegli velik uspeh in osvojili svojo prvo kolajno na svetovnem prvenstvu, a evropsko prvenstvo na Hrvaškem je novo tekmovanje in na njem ne želimo razočarati svojih privržencev, ki se bodo zagotovo v velikem številu udeležili naših tekem," je dejal Marguč, sicer igralec madžarskega velikana iz Veszprema.

Evropsko prvenstvo, žreb:

  • Skupina A: Hrvaška, Švedska, Srbija, Islandija
  • Skupina B: Francija, Belorusija, Norveška, Avstrija
  • Skupina C: Nemčija, Makedonija, Črna gora, Slovenija
  • Skupina D: Španija, Danska, Češka, Madžarska
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.