Magazin > Lepota & telo
188 ogledov

To so vzroki za mravljince v hlačkah

Naj vas suha nožnica ne ovira pri spolnih radostih. Žurnal24 main
Srbečica, pekoč občutek, izpuščaji …? V ženskih hlačkah se zna dogajati marsikaj neprijetnega.

Bakterijska vaginoza je ena od najpogostejših infekcij, ki povzročajo neprijetnosti v predelu mednožja. Pogosto do infekcije pride zaradi pretirane uporabe mil in ostalih kozmetičnih sredstev, ki porušijo ph ravnovesje nožnice. V nosečnosti predstavlja tveganje za prezgodnji porod. Poveča pa tudi tveganje za spolno prenosljive bolezni. Infekcijo zdravimo z mazili, ki jih lahko kupimo brez recepta, a če se po uporabi le teh stanje ne izboljša, potrebujemo nasvet zdravnika.

Z glivično okužbo se vsaj enkrat v življenju sreča 75 odstotkov žensk in je lahko tudi posledica jemanja antibiotikov. Enostavno zdravimo z mazili, ki jih dobimo brez recepta, če pa se stanje ponavlja, je potrebno poiskati zdravniško pomoč. Preventiva pred tovrstnimi okužbami je suho in zračno okolje, zato ne posegajte po tesnih oblačilih iz umetnih materialov, ki povzročajo potenje.

Kontaktni dermatitis se pojavi na mestu, ki pride v stik z neželeno snovjo. Vzrok je lahko agresivno pralno sredstvo in različni kozmetični produkti. Vagina je samočistilna in je ni zaželeno čistiti z različnimi produkti. Kontaktni dermatitis običajno izgine, ko odkrijemo in izločimo krivca. 

Ekcem ali luskavica. Gre za genetske kožne nepravilnosti, ki se jih lajša z mazili, katera predpiše zdravnik, težave pa omili tudi kopel z ovsenimi kosmiči ali mlekom.

Spolno prenosljive bolezni. Klamidija, herpes, gonoreja so le tri izmed spolno prenosljivih bolezni, ki ne povzročajo le neprijetnosti, temveč lahko vodijo v neplodnost. Potrebujejo strokovno obravnavo, izognemo pa se jim z zaščitenimi spolnimi odnosi.

Hormoni. Nosečnost, menstrualni ciklus, menopavza … Vse to lahko vpliva na vaginalno ravnovesje. Med menstruaciji zato uporabljajte čim bolj naravne produkte, ki ne povzročajo dodatnega draženja, vzrok za neprijetnosti pa so lahko tudi kontracepcijske tabletke.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.