Magazin > VIP
899 ogledov

To sta lepi sestri Tima Koresa

Tim Kores Osebni arhiv
Na nastopu na odru Eme Tim Kores ni bil sam, ob strani mu je stala sestra Zala, ki je bila njegova spremljevalna vokalistka.

Tim Kores je odraščal v glasbeni družini, kjer je mama Neva svoje otroke navdušila z glasbo. Tim je na oder Eme povabil svojo mlajšo sestro Zalo. Tej je zaupal vlogo spremljevalne vokalistke: "Sicer sva doma velikorat kaj zapela, nikoli pa še nisva tako sodelovala, vsem na očeh. Sam sem predlagal, da bi nastopila z mano, saj je zelo zanesljiva pevka,“ je povedal Tim in v šali dodal: "To je tisti primer, ko je spremljevalna vokalistka boljša od glavnega vokalista (smeh)."

Doda, da je resnično zadovoljen z njenim nastopom, saj ve, da se lahko nanjo popolnoma zanese. "Pri marsikaterem pevcu, ki poje dlje in ima več izkušenj, se ne moreš tako zanesti kot na Zalo. Sicer sem zelo strog, kar se petja tiče, a pri njej to ni potrebno. Res je dobra."

Zalo in Tima je za glasbo navdušila mama Neva, ki se je z glasbo ukvarjala profesionalno, preden je rodila Tima. "Mama je, ko je bila stara 16 let, pela v country skupini, s katero je tudi zmagala na tekmovanju v Jugoslaviji, ki je podoben Slovenija ima talent. No, potem pa je rodila mene in se je njena kariera končala."

Mama Neva je tista, ki je Tima navdušila tudi nad igranjem kitare: "Sprva sem igral saksofon, potem pa mi je mama enkrat pokazala nekaj akordov in kitare nisem več spustil iz rok.“

Tim nam je povedal, da so ga na predizboru letošnje Eme spremljale tako Zala (ki je bila z njim na odru) kot tudi sestra Ajda in mama Neva. "Tudi Ajda je bila zraven. Ona in mama sta bili najbolj glavni v dvorani po mojem nastopu (smeh)." Pa oče? "Ker sta starša ločena, smo se zmenili, da bo oče prišel na finalni večer.“

 
Komentarjev 1
  • matermila 11:52 25.februar 2017.

    Tim Kores je odraščal v glasbeni družini, kjer je mama Neva svoje otroke navdušila z glasbo.Če je nekdo navdušen nad glasbo,še ne pomeni da lahko muči soljudi s svojim "prepevanjem"