Ambient
46 ogledov

To sta logotipa za OI v Tokiu 2020

logotip OI tokio 2020 Žurnal24 main
Logotipa, ki ju je oblikoval grafični oblikovalec Kenjiro Sano, ustanovitelj grafičnega studia MR_DESIGN, vsebujeta rdeči krog, simbol Japonske.

Za logotip Olimpijskih iger je grafični oblikovalec uporabil sivo in zlato barvo in ustvaril črko T, ki naj bi poleg Tokia simbolizirala še besedi Tomorrow (jutri) in Team (ekipa).

 

»Logotipa za Tokijske igre 2020 sta čudoviti umetnini, ki predstavljata aspiracije iger in končni cilj, ki ga atleti s celega sveta želijo doseči – udeležiti se Olimpijskih in Paraolimpijskih iger,« je povedal predsednik OI v Tokiju, Yoshiro Mori.

Logotip za Paraolimpijske igre je osnovan na enačaju, ki pa je postavljen vertikalno, tako da ustvarja negativni prostor, v katerem se z enako postavljenima sivim in zlatim elementom izriše črka T.

»Ta logotip, ki zaobjema bogato japonsko dediščino, bo predstavljal svetlo prihodnost in bo postal globalni sinonim za odličnost v športu in neverjetne dosežke Paraolimpijcev,« je povedal Andrew Parsons, podpredsednik Paraolimpijskega komiteja.

Slikovni material via Dezeen 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.