Zdravje > Življenjski stil
175 ogledov

To svetuje trenerka Kim Kardashian

kim kardashian Profimedias
Najboljši način za izgubo maščobe je po mnenju priznane trenerke hoja.

Če želite izgubiti telesno maščobo, veliko hodite, svetuje Harley Pasternak, znana nutricionistka in trenerka, ki skrbi za program vadbe Kim Kardashian, Ariane Grande in Lady Gage. Po njenih besedah ima tovrstna vadba pri nekaterih posameznik lahko celo nasprotne učinke.

Intenzivnejša, kot bo vaša kardio vadba, več kalorij boste pokurili, a ob tem Pasternakova opozarja, da bo večji del teh kalorij prihajal in 'nemaščobnih' virov, kot če bi se ukvarjali z manj intenzivno aerobno vabo, kot je hoja. Kar z drugimi besedami pomeni, da boste porabili veliko kalorij, a bolj malo maščobe.

Čim manj sedenja

Intenzivna aerobna vadba pa spodbuja tudi lakoto, opozarja Pasternakova. Kot pravi, obstaja neposredna povezava med intenzivnostjo kardio vadbe in apetitom. Bolj kot je ta intenzivna, bolj lačni boste po treningu, zaradi česar lahko na koncu pojeste celo več, kot bi sicer. Poleg tega pa je pri intenzivni vadbi tudi več možnosti, da se poškodujete, opozarja. 

Hoja je tudi najbolj dostopen način vadbe in je primerna za vse. Pasternakova svetuje, da na dan prehodite od deset do 14 tisoč korakov.

"Ljudje želijo vedeti, kako imamo najlepša telesa na svetu. Dosežemo jih tako, da ne sedimo," je povedala za britanski Business Insider.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.