Šport
41 ogledov

Tokrat je šel res predaleč

jose barton Profimedias
Zloglasni Joey Barton po nesoglasjih s trenerjem in klubskim soigralcem nima vstopa na Murray Park, kjer trenira škotski Rangers.

Joey Barton, vezist nogometnega kluba Rangers, je zakuhal nov incident, ki bi lahko po vsega dveh mesecih končal njegovo kariero v dresu škotskega prvoligaša.

Rangers so v soboto gladko izgubili proti velikemu rivalu Celticu (5:1) in Barton je na treningu svojim soigralcem brez dlake na jeziku povedal, kaj si misli o njihovi predstavi. Pri tem se je zapletel v burno razpravo z Andyjem Hallidayem, v katero se je vmešal tudi trener Mark Warburton.

Barton, ki je maja s klubom podpisal dveletno pogodbo, naj bi v zadnjem času poskrbel za več napetih soočenj, zato se je trener odločil, da bo nogometaša poslal domov in mu do nadaljnjega prepovedal obisk treningov.

Kako je potekal pogovor med Bartonom in Hallidayem, razkriva The Mirror. ''Barton je povedal nekaj resnic in nekateri fantje tega niso najbolje sprejeli. Eden je poudaril, da so lani komajda izgubili kakšno tekmo in da jim je šlo tudi brez njega povsem dobro. Barton je odvrnil, da so igrali z gnilimi ekipami v gnili ligi. Nato je izgubil glavo, ko mu je eden od fantov zabrusil, da so brez njega premagali Celtic, medtem ko se je sam na sobotni tekmi komaj dotaknil žoge. Vse skupaj je postajalo zelo napeto. Ko je Warburton želel miriti, se je Barton spravil na njega. Trenerju ni dal veliko izbire in ne vem, kako se bo izkopal iz tega. Do ponedeljka se mora izogibati treningov, nato pa bo obveščen o svoji usodi.''

Barton se je na odločitev kluba odzval z naslednjimi besedami: ''Trener je menil, da so moje besede neprimerne, zato me je prosil, naj si privoščim nekaj odmora in razmislim o tem, kaj je bilo izrečeno. Precenil je, da je bolje, če se do ponedeljka ne zglasim na treningu. Čeprav menim, da to ni potrebno, spoštujem njegovo odločitev. Obžalujem, kar se je zgodilo. Naredil bom vse, da bomo potegnili črto in se vrnili k nalogi, ki je pred nami. Upam, da sem s tem pojasnil situacijo in končal špekulacije ter druge nesmisle. Rangers morajo spet zmagovati tekme. To je zame najpomembneje.''

Barton je sicer znan kot eden najbolj kontroverznih nogometašev, ki pri svojih izjavah ne izbira besed. V preteklosti je bil žaljiv do Neymarja, Thiaga Silve, Zlatana Ibrahimovića in številnih drugih profesionalnih kolegov. Tudi nasilje mu ni tuje, ne na zelenici ne v zasebnem življenju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.