Šport
6 ogledov

Tokrat ni pomagal niti Quick

Minnesota Wild. Reuters
Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na sredo gostilo ekipo Minnesota Wild in po kazenskih strelih izgubilo z 1:2. Odločilen gol za goste je prispeval Nino Niederreiter, ki je bil uspešen tudi v rednem delu.

Slovenec v dresu Los Angelesa Anže Kopitar je poskusil s štirimi streli na gol, enkrat tudi v kazenskih strelih, a ni bil uspešen. Kralji so se spet morali sprijazniti s porazom, glavni 'krivec' za to pa je bil Nino Niederreiter, ki je najprej izenačil na 1:1 v začetku zadnje tretjine, nato pa je bil uspešen še v četrti seriji kazenskih strelov. Minnesota je vknjižila zmago kljub odsotnosti prvega strelca, Finca Mikka Koiva, ki si je v soboto proti Washingtonu zlomil gleženj.

Za Minnesoto je bila to prva tekma brez Koiva, a je moštvo vseeno vknjižilo tretjo zaporedno zmago; ta niz jim je nazadnje uspel v začetku novembra. Koivo je bil operiran v ponedeljek, na ledenih ploskvah pa ga ne bo najmanj štiri tedne. V vratih gostov se je izkazal Darcy Kuemper, ki je 17 od skupaj 39 obramb zbral v prvi tretjini. To je bil šele njegov tretji nastop v sezoni in skupno peti v NHL.

Edini gol za Los Angeles je v rednem delu tekme dosegel Jaret Stoll, medtem ko je vratar Jonathan Quick v drugem zaporednem nastopu po poškodbi dimelj obranil 16 strelov. Quick je moral zaradi omenjene poškodbe izpustiti kar 24 tekem. Čeprav je bilo tokratno razmerje strelov v veliko korist kraljev pa je bila njihova učinkovitost znova slaba.

"Quick ni imel veliko dela, a je moral obraniti kar nekaj ostrih napadov. Tudi v nasprotnem golu se je vratar zelo izkazal, mi pa nismo izkoristili priložnosti. Ne gre pričakovati, da bodo zvezdniki ekipe zmeraj uspešni. Obramba nam mora v prihodnosti pripraviti še več priložnosti," je po tekmi dejal trener Los Angelesa Darryl Sutter.

Tekma Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes je bila zaradi obilnih snežnih padavin v tem predelu ZDA (napovedanih je tudi več kot 60 centimetrov novozapadlega snega) in temperatur pod –20 stopinjami Celzija prestavljena za nedoločen čas.

Liha NHL, izidi:

New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 2:3*
Winnipeg Jets : Tampa Bay Lightning 2:4
Edmonton Oilers : St. Louis Blues 2:5
Anaheim Ducks : Boston Bruins 5:2
Toronto Maple Leafs : New York Islanders 3:5
Nashville Predators : San Jose Sharks 3:2
Phoenix Coyotes : Calgary Flames 6:0
Vancouver Canucks : Pittsburgh Penguins 4:5**
Los Angeles Kings : Minnesota Wild 1:2**

* – zmaga po podaljšku
** – zmaga po kazenskih strelih
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.