Vizita za živali > Festival
42 ogledov

Tokrat poudarek na velikih kuščarjih in strupenjačah

21. Bioexo Bioexo
"Tudi tokrat vam pripravljamo čudovito razstavo s poudarkom na velikih kuščarjih in strupenjačah," obljubljajo v Slovenskem društvu za ljubitelje eksotičnih živali Bioexo.
V živo boste lahko videli strupene in nestrupene kače, manjkali pa ne bodo zanimivi kuščarji, pajki, želve, žabe, paličnjaki, dihurčki, ježki in žuželke, maine coon mački ter podganice.


Ponovno bodo razstavo popestrili z delavnicami, predavanji in igralnicami dihurjev ter podganic. Še posebej priporočajo delavnico odpravljanja predsodkov do eksotičnih živali. "Vsi tisti, ki pa imate raje kot luskaste, mehke in puhaste živali, boste v posebnih prostorih lahko pobožali tudi zajčke, hrčke ali morske prašičke," pravijo.

Aleš Abram | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Še vedno so tabu"

"Kljub temu, da se nam bliža že kar 22. razstava eksotičnih živali po vrsti, še vedno večina živali obiskovalcem predstavlja tabu. Teh živali so se prijeli določeni miti, ki jih na takšnih razstavah razbijamo. Hkrati o teh živalih podučimo obiskovalce in jim pomagami premagati strah," nam je pojasnil podpredsednik društva Aleš Abram. 
 
Vesel pa je, da se čedalje več odraslih zaveda, da je strah pred plazilci privzgojen in ne prirojen in jih s prihodom na razstavo rešijo nepotrebnega strahu. "Mlade izobrazimo o naših živalih, ki se jih lahko dotaknejo, o živali spoznajo vse podrobne informacije in tako izgubijo predsodke. Najbolj nas veseli, da se zaradi otrok na koncu tudi starši znebijo strahu oziroma spremenijo odnos do teh živali," pravi Aleš. 
 
Na razstavi bodo izvajali tudi delavnice premagovanja predsodkov in strahu do živalic, kjer jih lahko obiskovalci tudi pobožajo. Na sami delavnici bodo spoznali pitona, ptičjega pajka, bradato agamo, madagaskarskega sikajočega ščurka ... 

Letošnje novosti

Največja novost letos je spremenjena lokacija in sicer Bic Ljubljana, cesta v mestni log 47, 1000 Ljubljana. "Neizmerno smo veseli, da so nas sprejeli odprtih rok in nam ponudili svoje prostore, ki nudijo boljše pogoje našim obiskovalcem, saj je prostor prostornejši in tako ponuja lazji dostop za invalide in družine z vozički. Letos se nam pridruži tudi Pedagoški raziskovalni center za konjerejo Krumperk, ki bodo pripeljali nekaj konj, da jih bodo otroci pobliže spoznali in jahali," dodaja.

22. razstava eksotičnih živali Bioexo bo letos potekala od 21. do 23.4.2017 v Ljubljani, na novi lokaciji in sicer v Biotehniškem izobraževalnem centru (BIC) na Srednji veterinarski šoli, Cesta v Mestni log 47, v Ljubljani.