Magazin > Lepota & telo
6373 ogledov

Toliko orgazmov na mesec moške ščiti pred rakom prostate

samozadovoljevanje Shutterstock
Orgazmi niso priporočljivi samo zaradi reproduktivnih razlogov in užitka.

Študija, ki so jo v Združenih državah Amerike naredili na 32 tisoč moških, je pokazala, koliko ejakulacij mesečno moške ščiti pred rakom prostate. Rak prostate je eden najpogostejših vzrokov smrti pri moških. Bolezen se še posebej kaže pri moških, starejših od 50 let. Raka prostate povezujejo s povečano prostato in z večkratnimi okužbami sečil.

No, kot so na Harvardu dokazali, obstaja preprost in odličen način, kako se lahko bolezni izognete – več seksa oziroma samozadovoljevanja. Da bi se moški kar se da izognili zahrbtni bolezni, morajo poskrbeti za 21 ejakulacij na mesec, piše Independent.

"Potrdili so, da so moški, ki so manj seksualno aktivni ali ki manj mastrubirajo, bolj nagnjeni k bolezni. Naj se sliši še tako banalno, v tem smislu je ejakulacija zdravilo," so zaključili avtorji raziskave.

Kot pišejo, imajo tisti, ki na mesec doživijo 21 ali več orgazmov manjšo možnost, da bi dobili raka na prostati. Čeprav teorija ni popolnoma potrjena, predvidevajo, da je tako, ker moški z ejakulacijo izločijo toksine iz organizma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.