Šport
60 ogledov

Hraber odpor, a izpad je blizu

Tom Kočevar Dešman Joao Sousa Davisov pokal TZS/Facebook
Slovenska teniška reprezentanca je dostojno pokleknila na prvih dveh ovirah v dvoboju s favorizirano Portugalsko za obstanek v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. Gostitelje tako loči le še ena točka iz treh dvobojev do skupne zmage.

Reprezentanca Slovenije na severu Portugalske nastopa močno oslabljena. Manjkata dva od treh najboljših igralcev - Blaž Rola in Blaž Kavčič. Tako sta morala v žerjavico Tom Kočevar Dešman, trenutno 822. igralec na lestvici ATP, in najboljši Slovenec, Grega Žemlja (158.).

Čeprav sta bila domača tenisača nesporna favorita, Joao Sousa je 34. igralec sveta, Gastao Elias pa 61., se to na peščenih igriščih teniškega kluba Viana do Castelo ni poznalo. V prvem dvoboju je šestindvajsetletni Ljubljančan Tom Kočevar Dešman odigral svojo najboljšo partijo v državnem dresu. Prvi niz je dobil v podaljšani igri, drugi je šel prav tako v trinajsti igri na stran gostitelja, v tretjem ter četrtem pa je Sousa upravičil vlogo velikega favorita. Dobil ju je s 6:2, 6:1.

Drugi dvoboj je Portugalska dobila s 3:0, rezultat pa ne kaže povsem realne slike na igrišču. Grega Žemlja je dva niza izgubil za en 'break', enega pa je Elias dobil v podaljšani igri. Za Žemljo, ki v slovenskem dresu nastopa že od 2005, je bil to šestindvajseti nastop za reprezentanco, izkupiček med posamezniki ima 19-15, v dvojicah pa 12-12.

Portugalci si lahko zmago zagotovijo že v soboto, ko je na sporedu igra dvojic. Kapetan Slovenije Blaž Trupej je ob žrebu na seznam postavil Žemljo in mladega Svena Laha, Portugalska pa naj bi nastopila z obema najboljšima igralcema. V nedeljo sta še dve partiji posameznikov.

Davisov pokal, 1. evroafriška skupina (za obstanek):

PORTUGALSKA - SLOVENIJA 2:0

Petek:
Joao Sousa - Tom Kočevar Dešman 6:7(5), 7:6(3), 6:2, 6:1
Gastao Elias - Grega Žemlja 6:4, 7:6(1), 6:4

Sobota:
Joao Sousa/Gastao Elias - Grega Žemlja/Sven Lah

Nedelja:
Joao Sousa - Grega Žemlja
Gastao Elias - Tom Kočevar Dešman

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.