Slovenija > Mastercard
76 ogledov

Top pet krajev za počitnikovanje na Hrvaškem

Hrvaška obala Profimedias
Takšen izbor je za letos pripravil The Telegraph ...

The Telegraph je tudi letos objavil svojo lestvico petih najboljših prostorov za počitnikovanje ob plaži na Hrvaškem. Velikih presenečenj ni bilo.

Romantična kamnita hiša 

Prva na lestvici je romantična kamnita hišica v vasi Murvica na otoku Braču – Paradise Beach retreat, ki leži med vinogradi, na hribčku nad svojo lastno prodnato plažo. Nahaja se deset minut vožnje od znamenitega Bola, opisujejo jo kot zelo okusno opremljeno, s kamnito teraso z žarom, jedilno mizo in kamnitim umivalnikom. Med dejavnosti, ki jih tam lahko počnete, naštevajo potapljanje, jadranje, pohodništvo, kolesarjenje in degustacije.

Murvica | Avtor: Profimedias Profimedias

Palmižana

Druga na lestvici je Palmižana, ki se nahaja 20 minut vožnje z ladjico, nahaja pa se na otočku brez avtomobilov Sveti Klement. Palmižana je kompleks sedmih manjših vil in šestih bungalovov, kjer lahko občudujete tudi stare botanične vrtove. Obiskovalci se lahko kopajo na peščeni plaži, zelo okusna hrana pa je v dveh restavracijah na prostem.

Palmižana | Avtor: Profimedias Profimedias

 

Mulini Beach

Hotel Lone v Rovinju, ki so ga odprli leta 2011, je prvi hrvaški design hotel. Ima zavidljivih pet zvezdic in se nahaja le deset minut hoje od starega mestnega jedra Rovinja. Ima 248 elegantnih sob in apartmajev, tri restavracije in obsežen spa center. Hotel leži petdeset metrov stran od nove skalnate in prodnate plaže Mulini Beach v zalivu Lone, ki predstavlja spoj sodobnega prestiža in lokalne tradicije ter dediščine.

Za ljubitelje vodnih športov 

Na četrtem mestu je Radisson Blu Resort & Spa, Dubrovnik Sun Gardens s petimi zvezdicami, ki ima kar 408 sob, apartmajev in rezidenc. Ima tudi razkošen spa in veliko izbiro restavracij ter barov, pohvali se lahko tudi z naravno prodnato plažo. Tu obiskovalcem zagotovo ni dolgčas, saj imajo na voljo paleto vodnih športov, zaradi prijazne plaže je idealen tudi za družine z otroki.

Prapratno

Na peto mesto se je uvrstilo kampiranje na polotoku Pelješacu. Eden od najlepših kampov na hrvaškem je po oceni Telegrapha Prapratno, ki se nahaja v zaščitenem zalivu z mirnim in čistim morjem, fino prodnato plažo, z oljčnimi nasadi in skalnatimi pobočji. Kamp ima vse, kar obiskovalci potrebujejo, restavracijo, kopalnice z vročimi tuši, skupno kuhinjo, trgovino, ter igrišče za tenis, odbojko in košarko. Prapratno je le tri kilometre oddaljen od znanega mesteca Ston.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 19:37 30.marec 2016.

    Prevajalec bi pa že lahko vedel , da plaže niso privatne niti ima lahko hiša svojo , brez državne koncesije zanjo ! Najvišja plima + 5m , je državnih povsod !

  • Merkava4 14:59 23.marec 2016.

    Vsa čast cajtngu, ki propagira turizem evidentnih sovražnikov Slovenije! A bi objavili še pismo, ki ga dudelska diplomacija pošilja po svetu, da se bodo ljudje lahko malo zamislili, kakšne sosede imamo...UkradenaIstrapress...