Magazin > VIP
898 ogledov

Tomaž Jeraj izgubil hišo

Tomaž Jeraj Youtube
Družina nekdanjega tekmovalca Big Brother Tomaža Jeraja je izgubila hišo in s tem tudi vir dohodka.

Tomaž Jeraj in njegovi starši so morali razglasiti osebni stečaj, saj kredita, tudi zaradi mamine bolezni, niso mogli več plačati.

Družinsko hišo in posestvo v Smrečju, na katerem so prirejali poroke, je banka zaradi neplačanih obrokov prodala za približno 300 tisoč evrov, čeprav je bila vrednost dvorca ocenjena na mnogo več. Banki se je pri prodaji namreč zelo mudilo. "Ni bilo pošteno. Dobili bi lahko veliko več. Lahko bi se spet postavili na noge, tako pa živimo v garaži brez elektrike in vode,“ je za Žurnal24 povedal Tomažev oče Srečko.

Razliko med dolgom in izkupičkom prodaje je dobila družina Jeraj, ki pa je bila banki dolžna še obresti, ki jih s to razliko niso mogli poravnati. "Ni preostalo drugega, kot da razglasi stečaj. Nato je zbolel še moj oče … Vse se je nabralo. Jaz sedaj živim na Brezovici v najemu, moja starša pa sta našla majhno parcelo na Primorskem, kjer sedaj živita v preurejeni garaži. Težko shajamo,“ je za naš portal še povedal Tomaž, ki se zahvaljuje odvetniški pisarni e-pravnik iz Maribora, ki mu je pomoč ponudila kar preko Facebooka in stečajni postopek izvedla brezplačno.

Komentarjev 8
  • kapibara 20:47 06.maj 2016.

    A hebo mater: Ne grem po kredit, če ga ne bom mogel odplačat.. celo življenje imam vezano glavnico in jemlejm kredit, ki ga poplačujem s plačo-- če kaj škripne-je tu glavnica.. obresti glavnice + ; obresti kredita -... ko "sešteješ ...prikaži večš "ugodna obrestna mera.. pa mi do sedaj še laufa..Kredit se jemlej na banki, ki ti ga ne da, če nisi finančno sposoben ali pa pri starših, z upanjem, da ti ga ne bo treba vrniti (starši so vedno odpustniški.. ).

  • kapibara 20:42 06.maj 2016.

    Se strinjam, samo temu NEBI rekel "ponižanje" ampak stopiti do upniku mu iti nasproti- se prilagoditi.. se malo lepše sliši.. Ne pa ko fijakerski konj:sam da vleče..

  • Ferluci 20:36 06.maj 2016.

    Ja pa ja. Ko jemlješ kredit, moraš pomisliti na vse in se zavedati tudi posledic. Očitno se ni držal pogodbenih obveznosti, tako pač je. Zastonj kosila ni, klasično ekonomsko načelo.