Slovenija
23 ogledov

Tombola za brezdomce

Brezdomec Shutterstock
Tradicionalno silvestrovanje za brezdomce v Ljubljani. Pripravljajo glasbeni program in tombolo.

Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote tudi letos pripravlja tradicionalno silvestrovanje z brezdomci, ki bo v ponedeljek od 19. ure naprej potekalo v Vincencijevem študentskem domu na Taboru v Ljubljani. Po besedah Vesne Šmerc iz društva letos pričakujejo več kot 100 ljudi, večer pa bodo popestrili tudi z glasbenim programom in tombolo.

Na silvestrovanje sicer običajno pride okoli 100 ljudi, letos pa pričakujejo, da se bo pripravljenega družabnega srečanja udeležilo od 120 do 130 brezdomcev. Tokrat že 18. silvestrovanje se bo sicer končalo malo čez polnoč.

Ob tej priložnosti za brezdomce pripravijo tudi prigrizke in toplo večerjo, program pa bodo popestrili z živo glasbo, raznimi skeči in kvizi.

Drugačna struktura brezdomcev

Kot pojasnjuje Šmercova se je zaradi trenutnih razmer v državi ter finančne in gospodarske krize nekoliko spreminja tudi struktura brezdomcev, ki pridejo silvestrovat. Pozna se namreč porast predvsem pri starejših parih, pa tudi pri mladih.

Udeležbo na prireditvi sta za zdaj potrdila tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres.

Komentarjev 2
  • janezek 14:17 30.december 2012.

    Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote je katoliška organizacija, ki v Sloveniji zelo uspešno deluje z brezdomci in če se ne motim tudi z invalidi. Tako da ja ... Stres ima tam kaj iskat. Lepo je tudi da pride župan in ...prikaži več s tem izkaže podporo organizaciji in predvsem brezdomcem. In aba čeprav verjetno meniš da je Cerkev do konca pokvarjena ti lahko zagotovim da njeno jedro kljub vsem slabostim sestavljajo dobri ljudje. In ja marsikaj ni bilo prav v preteklosti vendar zakaj se zaradi tega zavrača še vse to kar je doboro?

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 10:55 30.december 2012.

    Anton Stres pa res nima kaj hodit na dobrodelne prireditve. Saj je v redu, da so cerkevniki polni denarja, samo naj se potem ne delajo dobre.