Avto
482 ogledov

Tomos izdelal 144 posebnih mopedov

Tomosov moped
1/8
Tomos
"Večletno sodelovanje z Redbullom nam je letos prineslo prav zanimiv izziv," piše na spletni strani legendarnega slovenskega izdelovalca mopedov Tomos, ki so morali ta konec tedna na dirki Alpenbrevet 2015 dokazali svojo vzdržljivost.

Serijo 144 mopedov so pri Tomosu v znak sodelovanja na vztrajnostni dirki polakirali v barvni podobi svetovno znane pijače. Dogodka Alpenbrevet 2015 se je letos udeležilo 1.200 dvotaktnih motorjev. … "in", kot so še zapisali na strani proizvajalca: "seveda so Tomosi med vsemi znani kot najbolj vzdržljivi."

Tekmovalci so morali z mopedi premagati 120 kilometrov dolgo vožnjo čez švicarske alpske prelaze. Pot se je tekmovalce, mlade in mlade po srcu, začela v Luganu, v Italiji in jih čez švicarske gorske prelaze, tudi čez 1395 visok prelaz Alpe di Neggia, vodila nazaj do cilja v Lugano.

Na moped sedel tudi nekdanji svetovni prvak

V sedlo enega izmed 1200 mopedov je sedel tudi nekdanji svetovni prvak v razredu MotoGP Dani Pedrosa, ki je bil navdušen: "Bil sem presenečen, da še vedno vlada taka strast za mopedi. Vsi so kot ena velika družina, tudi v vsaki vasi, skozi katero smo se peljali, so se zbrale celotne družin in navijale prav za vse tekmovalce."

Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 09:14 09.september 2015.

    Kaj je super, moped al redbull ?

  • blueone 18:51 07.september 2015.

    super je