Šport
12 ogledov

Toni Nadal: Odvrnil mi je: 'konec je'

rafael nadal op avstralije fizioterapevt EPA
Toni Nadal, trener prvega igralca sveta Rafaela Nadala, je zatrdil, da bo Španec v nekaj dneh spet v polni fizični pripravljenosti.

toni nadal op avstralije | Avtor: Reuters Reuters
Rafael Nadal je v finalu OP Avstralije izgubil proti Švicarju Stanislasu Wawrinki, ki je Špancu preprečil, da bi osvojil 14. grand slam v svoji karieri in se izenačil z Američanom Petom Samprasom.

Nadal je večino obračuna odigral z bolečinami v hrbtu, vendar iz spoštovanja do gledalcev in nasprotnika ni želel predati, čeprav je na tiskovni konferenci priznal, da je kar nekajkrat pomislil, da bi nasprotniku segel v roko.

''Zdravniki so ugotovili, da gre za nategnjeno mišico in nekaj dni počitka bi moralo zadostovati. Cel teden je čutil rahlo bolečino, ki ga ne bi smela ovirati. V drugi igri drugega niza ga je uščipnilo. Ko sem ga po zdravniškem premoru vprašal, kaj se dogaja, mi je odvrnil 'konec je','' je povedal Toni Nadal. Prvi igralec sveta se je po porazu v Melbournu vrnil na rodno Mallorco, kjer se pripravlja na turnir na peščenih igriščih Buenos Airesa, ki se prične 10. februarja.

Wawrinka v eminentni družbi

Stanislas Wawrinka se je z uspehom na OP Avstralije pridružil peščici aktivnih tenisačev, ki so okusili slast zmage na turnirjih za grand slam.

Število grand slamov (aktivni tenisači):

1. Roger Fedrer (Švi) 17
2. Rafael Nadal (Špa) 13
3. Novak Đoković (Srb) 6
4. Andy Murray (VBr) 2
5. Lleyton Hewitt (Avs) 2
6. Juan Martin Del Potro (Arg) 1
7. Stanislas Wawrinka (Švi) 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice