Šport
35 ogledov

Tonijeva prerokba o Đokoviću

toni nadal rafael EPA
Toni Nadal, stric in trener najboljšega španskega tenisača Rafaela Nadala, je v svoji knjigi razkril, da je že leta 2005 napovedal svetlo prihodnost takrat 18-letnemu Novaku Đokoviću.

Priznani španski trener se je v knjigi Todo Se Puede Entrenar (Vse se da natrenirati, op. a.) razpisal o Novaku Đokoviću, trenutno daleč najboljšem tenisaču na planetu in velikemu rivalu njegovega nečaka Rafaela Nadala.

''Bil je trenutek, ki sem ga zelo dobro spominjam,'' je zapisal Toni. ''Pisalo se je leto 2005 in nahajali smo se v Wimbledonu. Od Aorangija, območja za trening na turnirju v Londonu, sem se odpravil do garderobe, kjer me je čakal Rafa. Ustavil sem se pri igrišču številka 18, da bi si ogledal delček obračuna. Juan Monaco, eden and Rafinih najboljših prijateljev na Touru, je igral proti nekomu, ki ga nisem poznal. Nekaj časa sem opazoval in, ko sem prišel v garderobo, rekel nečaku:

TN: ''Rafael, imamo situacijo.''
RF: ''Kako to misliš?''
TN: ''Pravim, da imamo problem. Njegovo ime je Novak Đoković in na igrišču številka 18 igra s Juanom Monacom.''

Manj kot 12 mesecev kasneje sta se Nadal in Đoković prvič pomerila v četrtfinalu Roland Garrosa. Do danes sta odigrala rekordnih 44 obračunov, s 23:21 pa vodi španski matador.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.